Advertentie
juridisch / Nieuws

Gelderland in de fout met Wob-document

De provincie Gelderland heeft privacygevoelige informatie die na een Wob-verzoek beschikbaar werden gesteld niet goed genoeg weggelakt.

ANP
02 mei 2022
wob
Shutterstock

De provincie Gelderland heeft in een ambtelijk document dat was opgevraagd op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) nagelaten om namen en privégegevens onleesbaar te maken. Er stond wel een grijze balk over de privacygevoelige informatie, maar daaronder was de oorspronkelijke tekst nog goed leesbaar.

Onleesbaar

De provincie schaamt zich en meldt de kwestie bij de Autoriteit Persoonsgegevens, zegt een woordvoerder. Privacygevoelige informatie in ambtelijke stukken moet onleesbaar worden gemaakt als de documenten in de openbaarheid komen. Dat gebeurt meestal door dergelijke gegevens zwart te maken of weg te lakken. Hoe het kan dat de namen, adressen en telefoonnummers in het rapport van de provincie Gelderland nog goed leesbaar waren, is niet duidelijk. ‘Iemand heeft ze wel bewerkt, maar niet goed genoeg’, aldus de woordvoerder.

Windpark

Het ging om documenten over Windpark Wijchen. Over dit project heerst onenigheid tussen de gemeente Wijchen, de provincie en de initiatiefnemers van het windpark - tevens de aanvragers van de Wob-documenten. De provincie heeft de stukken inmiddels van de provinciale website gehaald. (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

P. Smit
Oeps!
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie