financiën / Partnerbijdrage

Verschuiving van rijksbelasting naar lokale belasting

Verschuiving van rijksbelasting naar lokale belasting. Het kabinet heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over een voorontwerp wetsvoorstel voor de verruiming van het gemeentelijk belastinggebied.

Tax Fund Congres.

Het kabinet heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over een voorontwerp wetsvoorstel voor de verruiming van het gemeentelijk belastinggebied. De verschuiving van vier miljard inkomstenbelasting zou per 2019 ingaan.

De belangrijkste argumenten voor deze verruiming zijn:

  • de versterking van de lokale democratie;
  • de vergroting van de doelmatigheid van inkomstengelden;
  • de verlaging van de lasten op arbeid (vergroting werkgelegenheid).

Het Tax Fund, een joint venture van BDO en Tilburg University, nam de afgelopen maanden het voorontwerp onder de loep. Namens het Tax Fund doken studenten van de faculteit Economie en de faculteit Rechten van Tilburg University in bovenstaande argumenten en deden zij een rechtsvergelijking. Ook onderzochten zij de verhouding tussen gemeentelijke belastingen en het EU-recht, rijksbelastingen, sociale premies, verdragen en bestaande gemeentelijke heffingen. Op het Tax Fund Congres presenteren zij hun onderzoeksresultaten. Ook zullen vooraanstaande sprekers hun visie op de verruiming geven.

Meer informatie en aanmelden

Het Tax Fund Congres vindt plaats op 20 juni in het Koning Willem II Stadion in Tilburg. Meer informatie en de mogelijkheid tot kosteloos aanmelden is te vinden op de evenementenwebsite.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.