Advertentie
financiën / Nieuws

Geld op, geen verbouwing gemeentehuis

Het gemeentehuis van Heumen wordt niet verbouwd. Het is te duur, zo bleek uit de financiële doorrekening van de plannen. Een andere reden: het vele thuiswerken door ambtenaren.

13 januari 2021
geen-geld---bewindvoering---portemonnee.jpg

Het gemeentehuis van Heumen wordt niet verbouwd. Het is te duur, zo bleek uit de financiële doorrekening van de plannen. Een andere reden: het vele thuiswerken door ambtenaren.

Sinds 2017 is er gewerkt aan het project ‘huisvestingsconcept gemeentehuis’ van het onderkomen aan de Rijksweg in Malden. Het moest in eerste opzet een echt ‘huis voor de gemeente’ worden, met als het even kon een bibliotheek, een grandcafé en ook flexwerkplekken voor niet-ambtenaren.

 

Draagvlak

De ambities waren in de loop der jaren al naar beneden bijgesteld, maar nu wordt van de hele verbouwing afgezien. Als oorzaken geeft het college van burgemeester en wethouders ‘veranderende omstandigheden’. Met name worden draagvlak en bezuinigingen genoemd. Na met name de financiële doorrekening van het ontwerp door de architect besloot het college de stekker uit het verbouwingsproject te trekken.

 

Coronacrisis

Maar ook de gevolgen van de coronacrisis spelen volgens het college een rol: het vele thuiswerken door ambtenaren. ‘De doelstellingen die we in januari 2020 aan de raad presenteerden zijn daarmee achterhaald geworden’, aldus het college.

 

Groot onderhoud

De gemeente moet de komende jaren een miljoen euro bij elkaar zien te sprokkelen om de begroting sluitend te krijgen. Het stopzetten van het project betekent volgens het college dat de kantooromgeving onveranderd blijft, en dat geldt ook voor raadzaal en de beschikbare ruimten voor de fracties en gecombineerde vergaderingen. Een aanpassing in het gebouw voor de dienstverlening “naar buiten toe” wordt niet meer opgepakt. Alleen de grootste knelpunten in de dienstverlening, veiligheid en vergaderfaciliteiten worden aangepakt. Voor dat groot onderhoud is volgens het college nog wel nog budget beschikbaar.

 

 

 

 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie