Advertentie
financiën / Nieuws

Rotterdam gaat bouwprojecten streng controleren

Rotterdam gaat grote bouwprojecten strenger controleren. Twee keer per jaar moet worden bekeken of afspraken worden nagekomen en de bouwers binnen de vastgestelde budgetten blijven.

22 januari 2010

Museumparkgarage
Dat concludeert het college van burgemeester en wethouders vrijdag in een brief aan de gemeenteraad. Bij de bouw van de Museumparkgarage, die dit jaar moet worden opgeleverd, zal die controle elke twee maanden plaatsvinden.

Blunderput

Het college neemt die maatregel na aanvullend onderzoek over de bouw van die garage nabij museum Boijmans Van Beuningen die 108,4 miljoen euro gaat kosten. Eerder was sprake van 103,4 miljoen. Voor aanvang werd verondersteld dat de garage voor ongeveer de helft zou kunnen worden gebouwd. Maar er was meer beton nodig om de constructie stevig genoeg te maken en de voorzieningen voor brandveiligheid kosten eveneens meer dan voorzien. Onder Rotterdammers staat de garage-in-aanbouw inmiddels al bekend als de Blunderput.

 

Risicoanalyse
Voor elke groot project wil het college voortaan een risicoanalyse laten uitvoeren door onafhankelijke experts van buiten. Deze risicoanalyses worden tijdens de bouw tenminste één keer per jaar herhaald. Het college laat daarnaast voor ieder groot vastgoed- of infrastructuurbouwproject voor de aanbesteding een onafhankelijke controle van het technisch ontwerp uitvoeren.

 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie