of 62688 LinkedIn

Vergoeding ombudsman hoger voor gemeente

Gemeenten moeten voor aansluiting bij de Nationale ombudsman dit jaar 0,23 euro per inwoner betalen. Vorig jaar was dat nog 19 eurocent.

Gemeenten moeten voor aansluiting bij de Nationale ombudsman dit jaar 0,23 euro per inwoner betalen. Dat is 16,5 procent meer dan in 2019.

30.000 verzoekschriften

Dat meldt de website FrontInfo op basis van een mededeling minister Ollongren van Binnenlandse Zaken. De 263 aangesloten gemeenten zijn een vergoeding verschuldigd ter dekking van de kosten die zijn verbonden aan de behandeling van verzoekschriften van burgers ten aanzien van hun bestuursorganen door de Nationale ombudsman. Vorig jaar kwamen er ruim 30.000 verzoekschriften binnen bij de Nationale ombudsman.

 

Jaar op jaar

In 2019 werden de aangesloten gemeenten voor een vergoedingsbedrag van 19 eurocent per inwoner aangeslagen. Aanpassing van de hoogte van de vergoeding vindt plaats overeenkomstig het door het CBS vastgestelde prijsindexcijfer van de netto materiële consumptie van de overheid van de activiteit algemeen bestuur. Dat gebeurt volgens de zogeheten jaar-op-jaarmethode.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners