Advertentie
financiën / Nieuws

Stadion Go Ahead Eagles mag verbouwd worden

GroenLinks, de VVD en de Christenunie stemden tegen het voorstel. Het werd aangenomen met 26 stemmen voor en 10 tegen. De aanwezige supporters van Go Ahead toonden luidkeels hun blijdschap in en buiten de raadszaal.

26 juni 2014

Eredivisieclub Go Ahead Eagles mag stadion De Adelaarshorst verbouwen. De gemeenteraad van Deventer is woensdagavond akkoord gegaan met een raadsvoorstel om de voetbalclub 6 miljoen euro te lenen.

Supporters blij
GroenLinks, de VVD en de Christenunie stemden tegen het voorstel. Het werd aangenomen met 26 stemmen voor en 10 tegen. De aanwezige supporters van Go Ahead toonden luidkeels hun blijdschap in en buiten de raadszaal. Op straat werden rookpotten met de clubkleuren aangestoken.

Verbouwing en vernieuwing
Met de toegezegde 6 miljoen kan de club aan de slag met de eerste fase van de verbouwing annex vernieuwing. Met het geld worden twee tribunes vervangen, waaronder de hoofdtribune. De werkzaamheden beginnen volgend jaar. In 2017 wil het bestuur van de voetbalclub nog twee tribunes vernieuwen, waarvoor nog eens 5 miljoen euro nodig is. Voor dat bedrag is nog geen dekking gevonden. Het stadion van Go Ahead Eagles dateert van 1920. Het is voor het laatst in 2005 deels gerenoveerd.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hennie Toonen / teamleider vth
Ah, de gemeente Deventer gaat in bankzaken. Daar zal wel een kerntakendiscussie aan vooraf gegaan zijn neem ik aan.
Hans / ambtenaar
Wedden dat het geld van de lening nooit terugkomt?
Advertentie