Advertentie
financiën / Nieuws

Provincie wil 65 miljoen voor duurzame doorbraken

Gelderland wil 65 miljoen euro steken in OnePlanet, een academisch instituut dat moet gaan zorgen voor duurzame doorbraken op het gebied van gezondheid en voedselvoorziening. De initiatiefnemers hebben hun plan vorig jaar gelanceerd, maar er waren meteen veel bezwaren tegen het enorme bedrag dat Gelderland zou moeten investeren om OnePlanet binnen de provinciegrenzen te halen.

07 februari 2019
bestuur---zak-met-geld.jpg

Gelderland wil 65 miljoen euro steken in OnePlanet, een academisch instituut dat moet gaan zorgen voor duurzame doorbraken op het gebied van gezondheid en voedselvoorziening. OnePlanet is een initiatief van de Radboud Universiteit Nijmegen, Wageningen University, het academische Radboudziekenhuis en het Vlaamse Interuniversitair Micro-Elektronica Centrum IMEC. Ook de Universiteit Twente sluit zich aan.

Academisch instituut

De initiatiefnemers hebben hun plan vorig jaar gelanceerd, maar er waren meteen veel bezwaren tegen het enorme bedrag dat Gelderland zou moeten investeren om OnePlanet binnen de provinciegrenzen te halen. Gedeputeerde Staten hebben nu voor de komende acht jaar tal van ijkmomenten afgesproken met de academici, om te voorkomen dat er tientallen miljoenen in het putje verdwijnen. Na acht jaar zou het instituut zichzelf moeten kunnen bedruipen. Provinciale Staten besluiten eind deze maand of ze met geld over de brug willen komen. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie