of 61441 LinkedIn

Limburg houdt gemeenten aan bijdrage ringweg

Gemeenten vinden de weg te duur worden. Alle gemeenten willen dat de Buitenring er komt, maar onder de bijdrage die ze daaraan moeten leveren, willen ze nu uit.

De provincie Limburg is niet van plan om een bijdrage van de Parkstadgemeenten aan de Buitenring kwijt te schelden. Een oproep uit de regio over het terugdraaien van afspraken, noemt de provincie ‘niet zo netjes’.

Fracties willen herbezinning

Bestuurders van provincie en van de betrokken Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth en Onderbanken en Schinnen spreken deze week met elkaar over de kwestie, zegt provinciewoordvoerder John Clermonts. Aanleiding daarvoor is een brief van kleine fracties uit de gemeenten, die daarin vragen om een herbezinning van het plan voor de ringweg in zuidelijk Limburg, aldus Clermonts. Ook gemeente Kerkrade is niet akkoord met het plan voor de weg dat 21 juni aan Provinciale Staten wordt voorgelegd.

 

Samen trap op en af

Voor Kerkrade is de twee keer tweebaansautoweg nooit een acceptabel plan geweest. In de andere gemeenten staan de colleges nog wel achter de variant die uiteindelijk is gekozen, zegt Clermonts. ‘Daar zijn het nu de oppositiepartijen die af willen van bestaande afspraak dat we samen de trap op en de trap af gaan, wat betreft de financiering.’

 

Niet zo netjes

Volgens Clermonts wordt de suggestie gewekt dat de gemeenten meer kwijt zijn aan de weg, nu extra matregelen nodig blijken om de stikstofuitstoot te beperken. ‘Maar de bijdrage van 9 miljoen voor de gezamenlijke gemeenten stond van begin af aan vast. Alle gemeenten willen dat de Buitenring er komt, maar onder de bijdrage die ze daaraan moeten leveren, willen ze nu uit. Dat vinden wij niet zo netjes.’

 

Andere varianten afgewezen

Limburg wil de gemeenten aan hun afspraak houden en wil ook niet meer praten over andere tracés. Dat kan ook niet, volgens de woordvoerder, omdat de Raad van State alle andere varianten heeft afgewezen. Alleen het huidige tracé kan, met de extra milieumaatregelen, straks rekenen op een definitief akkoord van de Raad van State.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Gem Buitenring Parkstad op
Wat een onzin vertelt woordvoerder Clermonts! De Raad van State zich nooit uitgesproken over andere tracés! Die zijn door de provincie ook niet voorgelegd aan de Raad van State!
Hiermee opnieuw het bewijs dat de Provincie de boel belazerd!

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners