Advertentie
financiën / Nieuws

Arnhemse receptie van halve ton gaat gewoon door

Met het oog op de bezuinigingen versoberen veel gemeenten dit jaar hun nieuwjaarsreceptie of schrappen deze zelfs helemaal. Zo niet in Arnhem. Daar gaat de nieuwjaarsreceptie gewoon door. Kosten: een halve ton.

29 december 2010

 

Schrappen
In verschillende gemeenten woedde afgelopen weken een discussie over het lot van de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst, aangewakkerd door de bezuinigen waarover gemeenteraden en colleges zich moeten buigen.  Zo besloot Amsterdam de nieuwjaarsreceptie in het Concertgebouw te schrappen. Ook vele andere gemeenten schrappen of versoberen hun nieuwjaarsreceptie, zoals Westervoort, Montferland, West Maas en Waal, Rijssen-Holten, Hoogezand-Sappemeer en vele anderen.

Nieuwe plannen
Maar in Arnhem staat de nieuwjaarsreceptie – met een prijskaartje van iets meer dan 50.000 euro, niet ter discussie. ‘De nieuwjaarsbijeenkomst is een gelegenheid van de gemeente om de mensen die zich inzetten voor de stad te bedanken’, stelt een woordvoerder van de gemeente tegen dagblad De Gelderlander. ‘Het is bovendien een kans voor Arnhemmers om elkaar te ontmoeten, ideeën op te doen of nieuwe plannen te maken. Tot slot biedt de bijeenkomst gelegenheid aan Het Gelders Orkest zich te presenteren aan een breed publiek. Er komen jaarlijks ruim duizend genodigden en burgers die een kaart hebben aangevraagd.’

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Kobus / adviseur
Met een kopje koffie of thee en een glaasje oprecht leidingwater kan een receptie worden gehouden. Ook zijn er gratis optredens te bieden. Zo kan het besef van te moeten leven met deze regering 'schraalhans' goed doordringen.
Paul / projectleider
Ook gelukkig nieuw jaar aan alle azijnpissers van BB.

Het is zeer efficient om elkaar, met z'n allen, te ontmoeten en bij te praten. Gezellig mag het ook nog zijn niet?

Kom kom het is voor de meeste receptiegangers gewoon (vrijwilligers) werk om aanwezig te zijn.
florinus
Er komen duizend gasten naar het feestje van Arnhem. Dat is minder dan 1% van de bevolking. Onder die duizend natuurlijk velen, die afhankelijk zijn van de gemeenten, zoals subsidieontvangers.

Dus het valt reuze mee met die "presentatie aan een groot publiek". De marginalisering van de lokale politiek en de ambtenarij kan niet treffender worden omschreven.
Wim
De gemeente publiceert onlangs een aantal mogelijkheden om te bezuinigen. De ambitie om 25 Mio te besparen wordt met 35 Mio aan keuzes weergegeven. Laagste post: Bevorderen van de veiligheid: EU 67.000,-
Nee, laat ze daar maar een feestje voor bouwen!
Big Spender / netto betaler
Ergens ervaar ik dit als stemmingmakerij: een halve TON, klinkt veel royaler dan 50.000 euries.
Maar het erge is dat het alleen gaat om mensen die er vanwege subsidies, vergunningen e.d. noodgedwongen en tegen heug en meug naar toe moeten om hun broodheren te behagen én het kruipende uitschot dat zich daar helemaal thuis voelt om te paaien en te naa-en.
Als het echt ging om iets voor de bevolking dan gaf geen enkel College zo'n bedrag uit, maar zou het kwaken over besparen etc.
Nog even en we bezuinigen dit hele boerenkoolland weg.
Advertentie