Advertentie
financiën / Nieuws

Almere wacht reactie KNSB over Icedôme af

De gemeente Almere wil afwachten wat de KNSB dinsdag gaat zeggen heeft over de financiering van het nog te realiseren schaatscomplex Icedôme. Een gemeentewoordvoerder wil niet ingaan op de berichtgeving van Omroep Flevoland die de komst van Icedome op grond van onderzoek betwijfelt.

01 april 2014

183 miljoen

Voor de bouw van Icedôme in Almere moet er 183 miljoen euro op tafel komen. Omroep Flevoland heeft samen met de website Follow the Money onderzocht waar dat geld vandaan zou moeten komen. Volgens deskundigen die zij gesproken hebben zou het onmogelijk zijn om deze economische tijden iemand te vinden die bijna 200 miljoen op tafel kan leggen. Volgens hen is het project onmogelijk te realiseren zonder overheidssteun, en de gemeente Almere heeft eerder aangegeven hier niets voor te voelen.

Heerenveen en Zoetermeer niet
De KNSB en NOC*NSF kozen destijds voor het plan van Almere omdat volgens hen goed is bekeken wat topsporters en talenten nodig hebben. Ook in financiële termen was de bieding veruit de meest aantrekkelijke, en de beoordelingscommissie geloofde dat er een centrum zou kunnen ontstaan met grote nationale en internationale uitstraling op de schaatssporten.  Daarmee grepen Heerenveen en Zoetermeer destijds naast de mogelijkheid om het nieuwe trainings- en wedstrijdcomplex voor de Nederlandse schaatsers te bouwen.

Reacties: 8

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

E.Doeve / jurid. beleid. medew ro
Jammer als de zaak wordt afgeblazen; het enthousiasme is dan groter geweest dan het realisme.
K. de Beer / organisatie adviseur
Na 30 jaar Heerenveen nu eens 30 jaar Almere, zou ik zeggen. Heerenveen heeft geen alleenrecht op schaatsen.
Monique
Eerst maar eens afwachten wat de KNSB van plan is met het langebaan schaatsen en EK en WK allround en WK sprint. Wellicht hebben we geen nieuwe schaatshal meer nodig. :-(
H. Wiersma / sr. beleidsadviseur (gepens.)
Het lijkt er op dat er in Almere weer veel geschreeuw is, maar weinig wol. Overigens moet je met dit soort megaprojecten uiterst voorzichtig zijn, dit vanwege de grote exploitatierisico's.
wim / schaatser
Was het toch een luchtballon die nu leegloopt?
Monique
Ik bedoelde wat de ISU van plan is met het langebaan schaatsen. De hoogste man daarvan wil dit namelijk flink uithollen. Waarschijnlijk na het succes van de nederlanders bij de olympische spelen.
H. Wiersma / sr. beleidsadviseur (gepens.)
Het begint steeds meer te lijken op weer één van Almeres luchtkastelen.
gerrie
Je wordt strontziek van dat schaatsen op tv. Het begint in september en het eindigt in april. En vooral dat geneuzel over die honderdste. Of onze economie ervan afhangt. Flikker al die schaatsbanen dicht.
Advertentie