financiën / Partnerbijdrage

Sociale voorzieningen laatste jaren steeds minder geworden

Medewerkers zijn zich niet altijd bewust van de risico’s die ze lopen

Loyalis
Lizeth Verheijen - Gemeente Peel en Maas

Klant aan het woord:

Lizeth Verheijen , adviseur Pensioenen van gemeente Peel en Maas: "Heel vaak wordt gedacht: het zal wel goed geregeld zijn. Maar, de sociale voorzieningen zijn in de loop der jaren alleen maar minder geworden." Samen met Loyalis biedt gemeente Peel en Maas daarom inkomenszekerheid voor medewerkers.

Lizeth: ‘Medewerkers zijn zich niet altijd bewust van de risico’s die ze lopen. Vaak wordt gedacht dat het wel goed geregeld zal zijn. Sociale voorzieningen zijn echter de afgelopen jaren steeds minder geworden. Wij hebben ervaren dat medewerkers met hele grote gevolgen te maken kunnen krijgen als ze gedeeltelijk arbeidsongeschikt worden en niet aanvullend verzekerd zijn. Daarom bieden we in samenwerking met Loyalis inkomenszekerheid voor onze medewerkers.

De samenwerking met Loyalis ervaar ik als heel prettig. In 2010 hebben we samen met Loyalis een attenderingsactie gedaan om de medewerkers van de Gemeente Peel en Maas te informeren over de mogelijkheden van ons semi-collectieve AOV-contract. We zijn daarin door Loyalis goed begeleid en gefaciliteerd, tot aan de evaluatie aan toe. Omdat er toch nog een groep van ongeveer 30% niet aanvullend verzekerd was - en onze gemeente vanuit goed werkgeverschap wil voorkomen dat een van onze medewerkers met een ‘WIA-krater’ te maken krijgt - hebben wij in 2016 besloten om over te stappen naar een zuiver collectief AOV-contract. Hierdoor is nu iedere medewerker van de Gemeente Peel en Maas  (automatisch) verzekerd van een aanvulling op zijn inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Onze medewerkers zijn tevreden over de manier waarop ze eruit gaan als (gedeeltelijk) ontslag volgt vanwege arbeidsongeschiktheid.’

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.