Advertentie
financiën / Nieuws

Limburgse CDA-gedeputeerde afgetreden

De Limburgse CDA-gedeputeerde Herman Vrehen stapt per direct op.

19 februari 2009

Ophef over integriteit
Hij heeft dat donderdag bekendgemaakt in het Limburgse gouvernement. De gedeputeerde wil met zijn vertrek voorkomen dat het imago van de provincie en zijn partij nog verder beschadigd raakt door recente ophef en publicaties over zijn integriteit. 'Ik ben er rotsvast van overtuigd dat ik op geen enkele wijze het belang voor de provincie Limburg vermengd heb met mijn privébelangen', stelde Vrehen in zijn verklaring.

Onderzoek aangekondigd
Vorige week kondigde de Limburgse gouverneur Leon Frissen een integriteitsonderzoek aan naar de gedeputeerde. Dat gebeurde toen naar aanleiding van de zogenoemde Sinterklaasaffaire in Vrehens woonplaats Echt-Susteren. De vraag was of Vrehen als bestuurslid van de lokale CDA-afdeling betrokken is bij de affaire, waarbij twee wethouders geld gaven aan verenigingen zonder dat de gemeenteraad daarvoor toestemming had gegeven.

 

Vragen rond verkoop huis
Donderdag stelden de Limburgse kranten vragen bij de verkoop van een woning van Vrehen in 2004 aan een Brabantse projectontwikkelaar. Vrehen reageerde donderdag woedend: ,,Mijn persoon, mijn integriteit en mijn privéleven staan ter discussie'', zei hij. ,,Dit lijkt op een politiek gestuurd proces. De publicaties in de media verhinderen mij om mijn taak als provinciaal bestuurder passend te kunnen vervullen.''

 

'Onontkoombare stap'
In een reactie noemde gouverneur Leon Frissen het besluit van Vrehen 'een onontkoombare stap'. 'Maar Limburg verliest in hem een enthousiast, gedreven en deskundig bestuurder die zich met hart en ziel inzette voor Limburg', aldus Frissen.

 

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Marcel van Osch / Raadslid Zaltbommel
Merkwaardig, als de heer Vrehen opmerkt dat hij 'er rotsvast van overtuigd is dat hij op geen enkele wijze het belang voor de provincie Limburg vermengd heeft met zijn privébelangen' en dan toch de concunclusie trekt om te vertrekken. Of is hij toch niet helemaal gerust op een goede afloop van het door Frissen aangekondige onderzoek?
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie