Advertentie
financiën / Nieuws

Gemeenten krijgen geld voor aanpak radicalisering

Gemeenten kunnen de bijdrage gebruiken voor allerlei projecten, zoals verbeteringen bij het opmerken van mogelijke radicalisering of analyse van de problemen.

22 december 2016

Gemeenten krijgen volgend jaar opnieuw geld van het Rijk voor de aanpak van radicalisering en jihadisme. Het gaat om 6,3 miljoen euro voor in totaal achttien gemeenten waar de problematiek speelt.

Projecten

Den Haag krijgt met ruim een miljoen euro het meest, gevolgd door Utrecht (ruim 950.000 euro) en Amsterdam (ruim 900.000 euro). De relatief kleine gemeente Delft krijgt bijna een half miljoen euro. Ook onder meer Arnhem, Zoetermeer, Gouda, Huizen, Nijmegen en Tilburg krijgen geld. Gemeenten kunnen de bijdrage gebruiken voor allerlei projecten, zoals verbeteringen bij het opmerken van mogelijke radicalisering of analyse van de problemen. (ANP)

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

veestapel
Immigratiegemeenten krijgen extra belastinggeld, hoe zou het komen denk je..
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Daan
Wat is er mis met die zg. radicalisering? Natuurlijk zijn die 3 a 4 aanslagen per jaar jaar in Europa vervelend, en is het vervelend om in NL op de eerste te moeten wachten. Maar als je het vergelijkt met het verkeer dan is het allemaal zwaar overtrokken. Dus die poen moet naar het verkeer. Of naar de zorg. Daar vallen doden. Vele malen meer dan door aanslagen.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie