financiën / Partnerbijdrage

Aan de slag met procesoptimalisatie in Arnhem

Aan de slag met procesoptimalisatie in Arnhem. Frisse blik en kennis paraat

19 maart 2021
Trainee.png

“In het efficiënter maken van een proces kan ik al mijn creativiteit kwijt.”

Nietsvermoedend werkte Finance Trainee Stefan ter Braake in de zomer van 2020 zijn LinkedIn-profiel bij. Hij had net zijn studie Finance & Control aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen afgerond. Kort daarna werd hij benaderd door een recruiter van EIFFEL met de vraag of hij interesse had in een traineeship waarin Public Finance en Innovatie in de financiële kolom centraal staat. Inmiddels staat hij op het punt om zijn eerste opdracht bij gemeente Arnhem af te ronden.

Op 1 september startte Stefan als Trainee Finance bij EIFFEL in het team Lokale Overheden. Tien dagen later mocht hij aan de slag bij gemeente Arnhem. “Mijn traineeship bij de gemeente was een schot in de roos. Ik was echt van toegevoegde waarde voor de afdeling doordat ik concrete resultaten boekte. Bovendien heb ik onvoorstelbaar veel geleerd in die zes maanden tijd. Ik raad het EIFFEL-traineeship iedereen aan.”

 

Passie voor processen

“Tijdens mijn studie Finance & Control ontdekte ik mijn interesse in procesoptimalisatie. Ik behaalde tijdens mijn tweede stage zelfs mijn Lean Six Sigma Green Belt. In het onder de loep nemen en efficiënter maken van een proces kan ik al mijn creativiteit kwijt. Een ander leuk aspect van procesverbetering is het samenwerken met anderen. Dit zorgt voor gezamenlijke brainstormsessies waar de energie vanaf spat. Met als resultaat zichtbare verbeteringen waar iedereen blij mee is. Het was voor mij dan ook logisch dat ik bij mijn eerste opdrachtgever gemeente Arnhem aan de slag ging met het verbeteren van processen.”


Rapportages verbeteren in Power BI

“Ik heb diverse projecten gedaan met als rode draad het structureren en verbeteren van rapportages en processen. Voor het sociaal domein optimaliseerde ik in Power BI de rapportage Jaarverantwoording zorgaanbieders. Met handige visualisaties zorgde ik dat de rapportage duidelijker en gebruiksvriendelijker werd. Daarnaast werkte ik mee aan de Bestuursrapportage. We werkten de Wet maatschappelijke ondersteuning en de Jeugdwet op verschillende pagina's in Power BI uit naar de verschillende beleidsterreinen. Hierbij maakten we de vorm en lay-out interactiever en beter leesbaar. Ook verbeterde ik het proces rondom de Financiele Jaarplanning Projecten (FJP). Dit alles deed ik natuurlijk niet alleen. Zonder mijn collega’s had ik deze mooie resultaten niet bereikt.”


Nieuwe dingen? Kom maar op!

“Trainees leren graag nieuwe dingen. Ik in ieder geval wel! Zo werkte ik aan een innovatieve pilot op het gebied van Robotic Process Automation (RPA). Hierin testten we het gebruik van een robot voor een bepaald onderdeel van het proces van kostenbeschikking voor onrechtmatig afval. Dit onderdeel vergt veel handmatige repetitieve handelingen van de medewerker. Als een robot dit gedeelte van het proces overneemt gaat het proces sneller en vermindert het aantal fouten. Dit onderwerp was totaal nieuw voor mij en ik ben de uitdaging enthousiast aangegaan. De gemeente onderzoekt nu of ze de robot structureel gaan inzetten.”

 

         “Tegelijkertijd leren collega’s ook van mij; als nieuweling heb ik een frisse blik op zaken.” Stefan ter Braake

 

Frisse blik en kennis paraat

“Ik heb heel veel geleerd tijdens mijn traineeship. Tegelijkertijd leren collega’s ook van mij; als nieuweling heb ik een frisse blik op zaken. Ze sporen me aan om het vooral te benoemen als ik dingen zie die mij opvallen. Daarnaast heb ik als starter alle theorie vanuit mijn studie nog vers in mijn hoofd. Bovendien heb je als EIFFEL-trainee altijd kennis paraat dankzij het uitgebreide netwerk van EIFFEL-collega’s. En natuurlijk zijn er de inspirerende bijeenkomsten met medetrainees waarin we onze kennis en ervaringen uitwisselen. En die neem ik dan mooi weer mee terug naar gemeente Arnhem.”

 


Met het talentenprogramma haal je als lokale overheid kennis in huis om vernieuwing in de financiële kolom te realiseren. in mei starten we weer met traineeship waarin toptalenten worden opgeleid om kansen te ontginnen binnen public finance. kan jouw finance afdeling ook wel een frisse blik en vernieuwing gebruiken? of wil je dat wij meedenken in de inventarisatie van een mogelijke opdracht? neem gerust contact met ons op.

 

Joachim van de Vendel, Business Manager

jvdvendel@eiffel.nl / tel: 06-26076199

LinkedIn


By Renée Disteli 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.