financiën / Partnerbijdrage

Praktijkervaringen met ENSIA

Praktijkervaringen met Eenduidige Normatiek Single Information Audit (ENSIA). Raymond Lefel, teammanager informatiemanagement/CISO bij gemeente Schiedam vertelt over zijn ervaringen

Informatieveiligheid is een van de grote thema’s van deze tijd. Een gevoelig thema met hoge prioriteit. Als gemeente wilt u de gegevens van uw burgers en uw eigen reputatie beschermen. De roep om aantoonbaar in control te zijn, klinkt steeds luider. Tegelijkertijd eist de maatschappij dat u efficiënt met de beschikbare middelen omgaat; het gaat tenslotte om gemeenschapsgeld.

Eenduidige Normatiek Single Information Audit

Binnen dat spanningsveld verantwoordt u zich als gemeente elk jaar over de kwaliteit van de informatieveiligheid van de diverse IT-systemen. Om dat verantwoordingsproces beter en efficiënter te maken, is in juli 2017 – na een lange aanloop - de Eenduidige Normatiek Single Information Audit (ENSIA) bij alle gemeenten geïmplementeerd.


Klantcase: gemeente Schiedam over ENSIA                 

ENSIA was nieuw en de meeste gemeenten, waaronder ook Schiedam, wist op voorhand niet precies wat er op hen zou afkomen en hoe ze dat moest aanpakken. In een video vertelt Raymond Lefel, teammanager informatiemanagement/CISO bij gemeente Schiedam over zijn ervaringen met ENSIA.

Bekijk de video

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.