Advertentie
financiën / Nieuws

Drie Nederlandse steden in top 5 hoogste huur

Amsterdam voert de lijst met duurste steden om accommodatie te huren aan. Maar ook Rotterdam en Den Haag staan in de top 5.

09 april 2024
Appartement te huur in Amsterdam
Shutterstock

Amsterdam, Rotterdam, Parijs, Den Haag, München. Maar liefst drie Nederlandse steden staan consequent in de top 5 van Europese steden met de hoogste huurprijzen voor appartementen, kamers en studio's.

Projectleider Warmtetransitie en Netcongestie

JS Consultancy
Projectleider Warmtetransitie en Netcongestie

Beleidsmedewerker Toerisme en Recreatie

JS Consultancy
Beleidsmedewerker Toerisme en Recreatie

Amsterdam duurste

Dat blijkt uit de International Rent Index van HousingAnywhere. Deze internationale aanbieder van huurwoningen analyseerde de prijzen van ruim 67.000 accommodaties in 28 Europese steden. In de meeste van deze steden namen de prijzen toe. Van de steden in de top 10 daalden alleen de huurprijzen in München. Amsterdam blijft de duurste stad om te huren, al zijn daar alleen de prijzen voor studio’s iets gedaald, met 0,6 procent. Wie in de Nederlandse hoofdstad wil huren, telt gemiddeld 2275 euro per maand neer voor een appartement. Een studio kost gemiddeld 1740 euro en voor een kamer moet een huurder rekening houden met een huurbedrag van rond de 963 euro.

Amsterdam staat ook steevast in de top 5 duurste woningen op basis van de prijs per vierkante meter. De gemiddelde prijs in Amsterdam ligt op 32 euro per m2. Parijs is koploper met 42,7 euro per m2. In een stad als Budapest betaalt een huurder slechts 17 euro met m2 en in het Portugese Porto 3 euro.

Housing Anywhere Klik om te vergroten

Inclusief nutsvoorzieningen

Dat de prijzen in de steden hoog uitkomen, komt mede omdat HousingAnywhere zich met name richt op studenten en jonge werkenden, in de leeftijd van 18 tot 35 jaar. Het gaat veelal om gemeubileerde appartementen. In bijna tweederde van de onderzochte accommodaties was gas, licht en andere nutsvoorzieningen bij de prijs inbegrepen.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

T. Simpelmans
De opheffing van VROM is wel echt een succes geweest.
Is er al nagedacht over een standbeeld voor Stef Blok?
Hielco Wiersma
Bij het vergelijken van huurprijzen worden al snel appels en peren vergeleken. De hamvraag is natuurlijk wat er in deze prijzen is begrepen.
Te onderscheiden vallen (inclusief dan wel exclusief):
-energiekosten
-servicekosten publieke ruimten
-glazen wassen
-gestofferd
-gemeubileerd
etc. etc.
Advertentie