digitaal / Partnerbijdrage

Woo-tooling: handel snel en efficiënt verzoeken af

Kennismakingssessie.

Woo

De werkdruk van de Wob is niet weg. Het heet nu alleen anders: de Woo. Uw juristen en vakafdelingen blijven de uitdaging houden van het verstrekken van e-mails en documenten aan de verzoekers.

In deze kennismakingssessie behandelen wij de uitdagingen van het afhandelen van verzoeken over de volle breedte van het proces. Diverse onderwerpen komen aan bod. 

Lastige bestandsformaten, samen werken, anonimiseren (aflakken) en het overzicht behouden, al deze uitdagingen blijven aanwezig. ZyLAB levert eenvoudige software die helpt bij het afhandelen van actieve en passieve Woo informatieverzoeken in het kader van de Wet Open Overheid (Woo). 

Dankzij de mogelijkheden om snel en efficiënt informatie te verzamelen, beoordelen en (automatisch) anonimiseren kan informatie binnen de gestelde termijnen openbaar worden gemaakt.

Terugkijken

Download hier de replay van het webinar 'Lakken is topsport'.
Download hier de replay van het webinar ''Woo-tooling: handel snel en efficiënt informatieverzoeken af'.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Nico Bos
Het is jammer dat er weer een waterval van verschillende programmatuur uitgestort wordt over gemeentes en provincies waar men uit moet gaan kiezen. Maar dat dit slim gekoppeld moet worden aan digitale dossiers is duidelijk. De vraag is nu of dit ondermijning proof is als als men zaken buiten het systeem wil houden. Bij een recente rechterlijke zitting moest het college bekennen dat alleen de afgelakte stukken nog beschikbaar waren en de originelen "zoek" waren geraakt tijdens een reorganisatie. De rechter ging er zowaar in mee. Zo gaat dat dus als archiefbestanden niet met slimme software volgens uniforme criteria geautomatiseerd worden verwerkt.