digitaal / Partnerbijdrage

'Woobinar' Wet Open Overheid

'Woobinar' Wet Open Overheid. Actieve en Passieve Openbaarmaking in de Wet Open Overheid, wat gaat er veranderen en hoe ga je daarmee om?

WoobinarHeader.2.png

Actieve en Passieve Openbaarmaking in de Wet Open Overheid, wat gaat er veranderen en hoe ga je daarmee om?

De Wet Open Overheid (Woo) gaat eraan komen. Veel organisaties zijn zich al aan het voorbereiden, zowel op juridisch vlak als in de praktische uitvoering. Tijdens dit Webinar zullen wij ingaan op beide aspecten. Voor het juridische deel hebben wij mr. dr. Cornelis van der Sluis, partner en advocaat bestuurs- en omgevingsrecht bij Ten Holter Noordam advocaten, bereid gevonden om meer te vertellen over de veranderingen die de Woo ons gaat brengen. Daarnaast zal Daniël Schuuring, product manager eDiscovery en Wob bij ZyLAB, meer vertellen over een tweetal nieuwe oplossingen van ZyLAB die kunnen helpen bij de actieve en passieve openbaarmaking. De eerste is een nieuwe workflow ter ondersteuning van het lakken en produceren van documenten voor actieve openbaarmaking en de tweede is de Woo-alert, een oplossing om snel en efficiënt medewerkers te informeren om informatie veilig te stellen (Woo, art. 4.1A, borgen behoud documenten).

 

Afbeelding

 

Let op, bij het inschrijven kan je alvast een vraag stellen aan mr. dr. Cornelis van der Sluis. Tijdens het Webinar zullen wij deze vragen proberen te beantwoorden.

Schrijf je nu in via deze link.

 

Over mr. dr. Cornelis van der Sluis (Ten Holter Noordam advocaten)

Cornelis van der Sluis is partner en advocaat bestuurs- en omgevingsrecht sinds 2009. Hij is gespecialiseerd in handhavingskwesties, schaarse vergunningen en de Wet openbaarheid van bestuur. Hij deelt zijn inzichten, nieuws en achtergronden over het onderwerp overheidsinformatie via zijn website www.overheidenopenbaarheid.nl, LinkedIn en de vele trainingen die hij geeft. Ook publiceert hij regelmatig in onder andere 'de Gemeentestem' en 'Binnenlands Bestuur' en is hij auteur voor Kluwer en Sdu. Recent verscheen van zijn hand een artikelsgewijze bespreking van de Wet open overheid.

 

Over Daniël Schuuring (ZyLAB)

Daniël Schuuring is product manager eDiscovery en Wob (en binnenkort Woo). Naast het aansturen van de ontwikkelteams bij ZyLAB, houdt hij zich bezig de ontwikkelingen op het gebied van de Wet openbaarheid van bestuur en het toe- en aanpassen van de ZyLAB One software voor het afhandelen van informatieverzoeken (Public record request, FOIA (USA), FOI (UK & Ierland), Wob, Aktindsigt (Denemarken)).

 

Inschrijven kan via deze link. 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.