Advertentie
digitaal / Nieuws

Tilburg opnieuw naar Planconsult

Tilburg kiest opnieuw voor Planconsult om het uitkeringensysteem van de sociale dienst te vervangen. De opdrachtverlening moest van de rechter over omdat de procedure niet transparant was geweest.

27 april 2006

Tilburg kiest opnieuw voor Planconsult om het uitkeringensysteem van de sociale dienst te vervangen. De opdrachtverlening moest van de rechter over omdat de procedure niet transparant was geweest.

Centric had de zaak aangespannen omdat Tilburg vooraf niet meldde wegingsfactoren aan gunningscriteria te verbinden. Volgens Centric had het gewonnen als niet gewogen was. Het verbaasde zich erover dat investering zwaarder woog dan onderhoudskosten. Centrics eis dat Tilburg de procedure moest intrekken werd afgewezen, maar de gemeente moest de inschrijvers, nu bekend met de weging, wel de kans geven een nieuwe aanbieding te doen. Naast Planconsult en Centric was dat Getronics PinkRoccade.
Centric directeur Karim Henkens is ‘erg nieuwsgierig’ hoe Tilburg weer bij Planconsult kon uitkomen. “Wij scoorden beter op functionaliteit. We hebben alle scores in de computer gestopt. Planconsult kan alleen winnen door te liegen over functionaliteit of gratis aan te bieden. We hebben Tilburg uitleg gevraagd. Als het stinkt, gaan we weer naar de rechter.”
Planconsult heeft zijn szwNet inderdaad ‘voor niets’ aangeboden. Directeur Michel Bender bestrijdt dat het functioneel minder is: “Wij vragen nooit een initiële investering, maar werken met een abonnement voor onderhoud en helpdesk, een vast bedrag per jaar.” Bender bevestigt dat hij met een wegingsfactor van 66 procent voor eenmalige kosten goed scoorde. “Maar van manipulatie is niets gebleken. De wegingsfactoren waren vooraf bepaald. De rechter heeft alleen uitgesproken dat de gemeente ze niet tijdig heeft gepubliceerd.”
Hij zegt wegingsfactoren niet te missen. “We hebben onze eigen strategie, kennen in de functionaliteit onze sterkte en hebben een vaste prijsstelling.” Hij vindt het opmerkelijk dat Centric pas achteraf in het geweer kwam. “Men had er ook in het begin naar kunnen vragen.” Bender ziet in Centrics kruistocht tegen vermeend gesjoemel met aanbestedingen (vóór Tilburg pakte het drie andere gemeenten aan die aan kleine concurrenten hadden gegund) ‘een jammerlijke poging nieuwkomers van de markt te houden’. (Peter Mom)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie