digitaal / Partnerbijdrage

Rijnwaarden eerste gemeente met e-facturering via Digipoort

Marco Pastors, ambassadeur e-factureren van de rijksoverheid, heeft de gemeente Rijnwaarden gefeliciteerd met het feit dat Rijnwaarden de eerste gemeente is die facturen geheel digitaal kan afhandelen.

17 november 2011

Rijnwaarden gebruikt hiervoor Key2Financiën van Centric. De facturatie van de gemeente gaat met elektronische berichten (xml-berichten) via Digipoort. De gemeente Rijnwaarden is in het zonnetje gezet met de overhandiging van een plaquette door Marco Pastors tijdens de door Centric georganiseerde klantendag.

Met een gemiddelde besparing van 20 euro per factuur ten opzichte van de afhandeling van een papieren factuur of een pdf levert dit een organisatie groot financieel voordeel op. Het is daarom voor zowel overheden als bedrijven interessant om e-facturering in te voeren.

Geheel automatisch

Centric ondersteunt met haar software Key2Financiën de verschillende stappen om tot volledige e-facturering te komen. Van het scannen van papieren facturen en het digitaal herkennen van de meest relevante gegevens op de factuur tot en met de oplossing waarbij betalingen plaatsvinden zonder dat er menselijk handelen aan te pas komt. Deze laatste oplossing, het daadwerkelijke e-factureren, is het verwerken van geheel gestructureerde facturen die via de Digipoort verlopen. De gemeente Rijnwaarden is de eerste gemeente in Nederland die op deze manier haar inkomende facturen kan afhandelen.

  Doelstelling

Marco Pastors is in 2008 benoemd tot ambassadeur e-facturen door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. De rijksoverheid heeft besloten dat alle 79 organisaties van de rijksoverheid moeten aansluiten op de Digipoort. De doelstelling voor 2010 was dat 10 procent van de inkomende facturen via de Digipoort moest lopen. Deze doelstelling is niet gehaald, het was 6 procent. De afspraak is dat in 2015 80 procent van de inkomende facturen bij de rijksoverheid via e-facturering verloopt.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.