Advertentie
digitaal / Nieuws

De RijksAppStore is live

De RijksAppStore bestaat uit publieke apps die iedereen downloaden, zoals de apps Berichtenbox, Communities Rijksoverheid en DigiD.

21 februari 2024
Rijksappstore

In de nieuwe RijksAppStore staan alle apps van de Rijksoverheid van en voor rijksmedewerkers. Het rijksbrede platform is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en vervangt de huidige app-portalen van Dienst ICT Uitvoering (DICTU) en Shared Service Center (SSC-ICT).

Gemeentesecretaris / Algemeen Directeur

Gemeente Gemert-Bakel
Gemeentesecretaris / Algemeen Directeur

Gemeentesecretaris / Algemeen directeur

Bestman - Bestuur & Management in opdracht van Gemeente Purmerend
Gemeentesecretaris / Algemeen directeur

Beheer

Binnen de RijksAppStore zijn zowel publieke apps, zoals Berichtenbox, Communities Rijksoverheid en DigiD, als 'unlisted' apps te vinden. Laatstgenoemde zijn exclusief toegankelijk via downloadlinks. De apps in de RijksAppStore zijn te installeren op zowel managed als unmanaged devices, oftewel apparaten die door de IT-afdeling van de overheidsorganisatie worden beheerd en apparaten waarvoor dat niet geldt.

De appwinkel van de Rijksoverheid is ontwikkeld in samenwerking met het ministerie van BZK, DICTU, SSC-ICT en de Belastingdienst. Het team Web & App Services van DICTU is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van de RijksAppStore.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie