Advertentie
digitaal / Nieuws

Ict-uitgaven overheden wereldwijd met 6,8 procent omhoog

Mensen verwachten steeds meer dat de publieke sector online hetzelfde gemak biedt als de private sector.

12 december 2022
digitale uitgaven
Shutterstock

Het moderniseren van oude systemen en het verbeteren van de toegankelijkheid zullen zorgen voor de belangrijkste ict-uitgaven in 2023, voorspelt Gartner. Het Amerikaanse onderzoeks- en adviesbureau verwacht dat de wereldwijde ict-uitgaven zullen stijgen met 6,8 procent.

Gelijkwaardig

De voorspelling is dat er volgend jaar in totaal 588,9 miljard dollar zal worden uitgegeven. Overheden zijn bezig met het vernieuwen van ‘legacy’, oftewel verouderde computersystemen, en met investeren in initiatieven om de toegang te verbeteren. ‘Kiezers eisen steeds meer ervaringen die gelijkwaardig zijn aan de online interacties met klantenservices in de private sector’, legt directeur-analist Daniel Snyder van Gartner uit.

Onnodige frictie

Het gaat om een ‘total experience’, wat volgens Gartner niet alleen op de behoeften van de bezoekers inspeelt, maar ook op die van de werknemers. Het helpt bij het verbeteren van digitale vaardigheden en digitale geletterdheid. Hier geen strategie voor ontwikkelen zorgt volgens het onderzoeksbureau voor onnodige frictie.

Levensduur oprekken

Het snelst groeiende segment van de uitgaven zal volgens het onderzoeksbureau de software zijn. Niet in alle segmenten zullen de uitgaven stijgen: de verwachting is dat de uitgaven aan apparaten zullen dalen omdat de eindgebruikers de levensduur zullen oprekken. Wat betreft innovatie liggen de prioriteiten bij het migreren naar de cloud, het moderniseren van applicaties en het versterken van netwerkbeveiliging.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie