of 59318 LinkedIn

Zuid-Holland schaft ‘bushaltes 2.0’ aan

De provincie Zuid Holland heeft drie prototypes aangeschaft van de ‘bushalte 2.0’, van startup EVAnet. Het gaat om een innovatief concept waarbij pakketjes bezorgd kunnen worden op de bushalte en op ieder moment kunnen worden opgehaald.

De provincie Zuid Holland heeft drie prototypes aangeschaft van de ‘bushalte 2.0’, van startup EVAnet. Het gaat om een innovatief concept waarbij pakketjes bezorgd kunnen worden op de bushalte en waar ze op ieder moment kunnen worden opgehaald.

Ophalen en uitstappen

Leveranciers kunnen op het busstation 2.0 pakketjes en boodschappen bezorgen bij een ‘hub’. Het gaat om een extra ruimte op het busstation. Passagiers kunnen, wanneer ze uit de bus stappen, gelijk post, pakketten of medicijnen ophalen. De voordelen zijn volgens de provincie onder meer dat pakketdiensten zo altijd hun spullen kunnen afleveren, ook wanneer mensen niet thuis zijn. Bezorgers kunnen meerdere pakketjes in één keer bezorgen. Het bespaart volgens de provincie logistieke kilometers. Er is daardoor minder CO2-uitstoot en het verschaft gemak voor consumenten.


Startup-programma provincie

EVAnet komt voort uit het Startup in Residence programma van de provincie, waarbij startups worden uitgedaagd om innovatie oplossingen te bedenken voor maatschappelijke uitdagingen. Met het aanschaffen van de drie ‘bushaltes 2.0’ kan de haalbaarheid en het businessmodel worden onderzocht. Er wordt nu gekeken welke locaties in de provincie het meest geschikt zijn.  

 

In onderstaande video is alvast te zien hoe een 'busstation 2.0' eruit komt te zien.

 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.