Advertentie
digitaal / Nieuws

Gemeenten bezorgd over fikse prijsstijgingen VMware

Diverse brancheorganisaties hebben in Brussel aangeklopt met klachten over hoge prijzen. Gemeenten delen deze zorgen.

06 mei 2024
Geld geven
Shutterstock

Gemeenten hebben sinds cloudcomputingbedrijf VMware een nieuwe eigenaar heeft te maken met fikse prijsstijgingen. Dat laat koepelorganisatie VNG weten in een reactie. In april vroeg de Europese Commissie het bedrijf om opheldering over de hogere facturen. Die situatie geldt ook voor gemeenten.

Teamleider Vergunningen en Bijzondere Wetten

JS Consultancy
Teamleider Vergunningen en Bijzondere Wetten

Projectleider Flexwoningen

JS Consultancy
Projectleider Flexwoningen

Diverse brancheorganisaties hebben in Brussel aangeklopt met klachten over hoge prijzen en mogelijke licentiebreuken. Ook gemeenten, waaronder in ieder geval Enschede en Haarlem, gebruiken clouddiensten van VMware en hebben hiermee te maken. Dat blijkt uit een reactie van VNG.

VNG meldt dat inmiddels diverse gemeenten de koepelorganisatie hebben benaderd met vragen. De koepelorganisatie sluit soms collectieve contracten met leveranciers voor alle gemeenten. Met VMware is dit niet het geval. VNG staat gemeenten die hulp nodig hebben in de situatie wel bij met raad.

Veranderingen na overname

Broadcom rondde in november 2023 de overname van VMware af, die goed was voor zo’n 61 miljard dollar. Vervolgens werden grote veranderingen aangekondigd, zoals abonnementen in plaats van gebruikslicenties met ‘onbeperkte houdbaarheid’ en het drastisch wijzigen van het partnerprogramma, waardoor gebruikersorganisaties hun vertrouwde leveranciers verliezen.

VMware heeft al geprobeerd om klanten gerust te stellen met enkele maatregelen waardoor klanten eenvoudiger kunnen verhuizen naar andere leveranciers. Verder stelde het bedrijf eind april dat stopzetting van VMware-producten juist gunstig is voor klanten omdat Broadcom zich zo kan concentreren op VMware Cloud Foundation en vSphere Foundation.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Tinussie Kay
Karma!
Gaan o.a. de belastingen op brandstof en sigaretten weer omhoog.
Advertentie