of 64120 LinkedIn

117 meldingen sinds start meldpunt foute overheidsdata

Beeld: Shutterstock
Beeld: Shutterstock

In de eerste zes maanden van het bestaan van het Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties (MFO) zijn 117 meldingen binnengekomen. De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens noemt de diversiteit aan meldingen ‘opvallend’.

Echtscheiding tot WOZ

Er kwamen 98 meldingen binnen van burgers en 18 van overheden en er kwam één melding binnen van een bedrijf. Een grote meerderheid ging over de Basisregistratie Personen. In het begin van het jaar kwamen de meeste meldingen binnen, vervolgens daalde het niveau en vanaf mei steeg het weer. De diversiteit van de meldingen reikt ‘van een echtscheiding of verhuizing die niet goed is verwerkt tot verkeerde aanslagen WOZ- of Waterschapsbelasting door onjuiste registraties’.

 

Waar de meldingen betrekking op hadden 

Bron: Rijksdienst voor Identiteitsgegevens

 

Verkeerde interpretatie

Het MFO bestaat sinds begin dit jaar en helpt bij het corrigeren van fouten in overheidsgegevens. Er moet wel eerst melding worden gemaakt bij de betreffende organisatie zelf, maar soms is niet duidelijk om welke organisatie het gaat. Het meldpunt helpt wanneer de melder er niet uitkomt, als er meer dan één overheidsorganisatie bij is betrokken, en bij de verkeerde interpretatie van de gegevens. Het is hier te vinden.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.