digitaal / Partnerbijdrage

Nieuw magazine Overheid - NUP

Voor dit magazine, dat in het teken staat van het NUP, ging Centric op zoek naar een aantal praktijkvoorbeelden. Zo maakt u kennis met de Kamer van Koophandel die met de introductie van een nieuw Handelsregistersysteem koploper is in het stelsel van Basisregistraties. Daarnaast leest u hoe het ervoor staat met het Digitaal Klantendossier en vertelt de gemeente Eindhoven hoe zij met haar klantcontactcentrum de dienstverlening verbetert en kosten bespaart.  

10 augustus 2010

Verder leest u onder meer hoe een op orde zijnde GBA een belangrijke rol speelt bij het opsporen van fraude door de Dienst Publieksservice Den Haag. Met een Viisage scanner, die gekoppeld is aan de GBA, sporen zij veel gevallen van identiteitsfraude op.

Uiteraard is de Dienst Burgerzaken Den Haag niet de enige partij die profiteert van juiste en actuele gegevens. Ook de Koninklijke Marechaussee functioneert beter, zo blijkt uit een uitgebreid artikel over grensmanagement.

Mocht u na al die praktijkvoorbeelden genoeg gelezen hebben over het NUP, dan hebben we nog een interessant interview met Hanneke Möhring, lid van de Raad voor het openbaar bestuur (Rob). Zij was nauw betrokken bij de totstandkoming van het adviesrapport ‘Het einde van het blauwdruk denken’. Gaat de bestuurlijke inrichting van Nederland op de schop?

Gratis abonnement
Het magazine voor de overheid is een kwartaalblad waarin we u informeren over alle actuele ontwikkelingen rondom de overheid, maatschappij en ICT. Klik hier als u het magazine voor de Overheid vier keer per jaar kosteloos wil ontvangen.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.