digitaal / Partnerbijdrage

Jeugdhulp Friesland tekent voor Suite4Jeugd

Stichting Jeugdhulp Friesland heeft op 18 april een contract getekend met Centric voor afname en implementatie van Suite4Jeugd.

24 april 2012

Suite4Jeugd is een geïntegreerde oplossing voor de jeugdzorg, bestaande uit het financieringsvormonafhankelijke cliëntregistratiesysteem OpenCare:IJZA en de mobiele oplossingen Key2Hulpverlener en Key2Mijndossier. Centric brengt daarmee het aantal jeugdzorginstellingen dat zij met haar oplossingen ondersteunt op 22 en bedient nu ook de noordelijke regio’s.

Over Key2Hulpverlener
Key2Hulpverlener is een app die de hulpverlener ondersteunt en hem smart zijn taken laat uitvoeren. Alle geregistreerde gegevens worden via de app rechtstreeks naar de backoffice verstuurd zodat de hulpverlener aan het einde van de werkdag de geregistreerde informatie niet apart hoeft te verwerken. Doordat de registratie vlot verloopt en niet voor afleiding zorgt, kan hij zich goed op het gesprek met zijn cliënt richten.

Over Key2Mijndossier
Key2Mijndossier is een internetportaal dat de jeugdige digitaal inzage biedt in zijn dossier, waar en wanneer hij dat wil. Het portaal is benaderbaar via een beveiligde omgeving op internet vanaf elk (mobiel) device met een webbrowser en internetaansluiting. Via het portaal wordt realtime data uit de database van het cliëntvolgsysteem opgehaald en aan de gebruiker getoond.

Over Jeugdhulp Friesland
Stichting Jeugdhulp Friesland helpt kinderen, jongeren en hun ouders/opvoeders bij problemen rond gedrag, ontwikkeling en opvoeding. Dit kunnen kleine of juist grote en ernstige problemen zijn. De stichting geeft kortdurende hulp, maar ook intensieve behandeling en opvang. Cliënten krijgen zo snel mogelijk hulp die past en werkt. De veiligheid en ontwikkeling van jonge mensen staat daarbij centraal. Jeugdhulp Friesland geeft hulp vanuit 39 locaties en heeft ongeveer 700 medewerkers in dienst. Jaarlijks helpt zij ruim 2.000 cliënten.

Afbeelding

Gabriël Anthonio, bestuurder Jeugdhulp Friesland en Wicher Meursing, sales director Centric Housing & Healthcare

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.