Advertentie
digitaal / Nieuws

ICT-aanpak Nationale Politie kost 326 miljoen

De verbetering van de ICT-voorzieningen van de politie kost tot en met 2017 326 miljoen euro, blijkt uit de Begroting 2013 Nationale Politie.

21 januari 2013

De verbetering van de ICT-voorzieningen van de politie kost tot en met 2017 326 miljoen euro, blijkt uit de Begroting 2013 Nationale Politie. De huidige ICT-staf blijft langer op sterkte dan aanvankelijk gepland.

ICT belangrijk
Het Aanvalsprogramma Informatievoorziening Politie 2011-2017 (afgelopen jaar nog bijgesteld) speelt een grote rol in de herinrichting van het nieuwe nationale politiekorps. Naast bruikbaardere systemen moet de aanpak ook tot een betere informatieuitwisseling en meer flexibiliteit leiden. Standaardisatie en centralisatie van voorzieningen zijn daarbij belangrijk. Belangrijke onderdelen van het programma moeten al voor 2015 zijn gerealiseerd.


Vanaf 2018 besparingen
De investeringen en exploitatielasten voor het programma komen in de periode 2012 in totaal uit op 326 miljoen euro. Dat is meer dan bijvoorbeeld de reoganisatiekosten waarmee de oprichting van de Nationale Politie zelf gepaard gaat (230 miljoen euro). Het ICT-aanvalsprogramma levert naar verwachting wel vanaf 2018 netto besparingen op, die oplopen van 18 miljoen (2018) naar structureel 58 miljoen in 2020. De politie geeft momenteel ruim 13 procent van zijn totale budget uit aan ICT, aldus de begroting, en dat betreft voroal het beheer van bestaande systemen. Dat moet flink omlaag kunnen.


ICT'ers blijven
Veel van de besparingen die het nieuwe nationale korps opleveren zitten in het afbouwen van de 'niet-operationele bezetting' met circa 2000 fte, waarbij bedrijfsvoeringstaken worden overgebracht naar het Politie Diensten Centrum. Zo moet op termijn ook op de 'ICT-kolom' een besparing van 800 fte te realiseren zijn. Maar voorlopig blijft de bezetting van de ICT-afdelingen nog 400 fte hoger dan eerder gepland. De ICT-formatie blijft tot 2015 in stand, om het reguliere ICT-werk niet in de knel te brengen.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

gerrie
Bij de politie komt steeds meer blauw achter de computer. WE zijn zo ver gevorderd dat ze vanuit ontwikkelingslanden hier de bankrekeningen plunderen. Alaaf, alaaf alaaf. En de normale burger zit achter de tralies en de boeven lopen vrij rond. Dat is de ontwikkeling van vandaag de dag.
Advertentie