Advertentie
digitaal / Nieuws

Streep door digitaal vergaderen

Gemeenten, provincies en waterschappen mogen niet meer digitaal vergaderen. Dat heeft minister Bruins Slot van Binnenlandse Zaken besloten.

04 juli 2022
Digitaal vergaderen gemeente Tilburg
Rob Engelaar/ANP

Net nu het aantal coronabesmettingen weer fors aan het oplopen is, zet minister Hanke Bruins Sot van Binnenlandse Zaken een streep door het online vergaderen van gemeenteraden.

Tijdelijke regeling

Digitaal vergaderen was in de coronatijd toegestaan op basis van een tijdelijke wet. Die wet is per 1 juli vervallen. De koepelorganisaties van gemeenten en provincies hebben er herhaaldelijk op aangedrongen dat er een permanente regeling zou komen. Aan die regeling werkt de minister nog. De wetgevingsprocedure die daarvoor nodig is kost echter nog de nodige tijd. Naar verwachting zal het wetsvoorstel begin 2023 worden ingediend.

Juridische grondslag

VNG, Unie van Waterschappen en Interprovinciaal Overleg hoopten erop dat de tijdelijke regeling in ieder geval van kracht zou blijven tot die tijd. Op verzoek van de Eerste Kamer gebeurde dat echter niet. Wel werkt BZK nu aan een nieuwe tijdelijke wet, die zo snel mogelijk in werking kan worden gesteld als het aantal besmettingen met het coronavirus snel toeneemt.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie