Advertentie
digitaal / Nieuws

Extra geld provincie voor wifi en breedband

De provincie Noord-Holland stelt een aanvullend bedrag van een half miljoen euro beschikbaar voor de aanschaf en installatie van openbare wifi-punten. Gemeenten, bedrijven en bewonersorganisaties kunnen bij de provincie een aanvraag indienen.

22 oktober 2014

Noord-Holland stelt een aanvullend bedrag van een half miljoen euro beschikbaar voor de aanschaf en installatie van openbare wifi-punten. Gemeenten, bedrijven en bewonersorganisaties kunnen bij de provincie een aanvraag indienen.

Breedbandnetwerken

Voor wifi is 150.000 euro extra uitgetrokken, zo hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Holland besloten. Voor de aanleg van breedbandnetwerken wordt aanvullend 350.000 euro beschikbaar gesteld.

Veel initiatieven

In oktober vorig jaar stelde de provincie al 1,5 miljoen euro beschikbaar: 250.000 voor wifi-punten en 1,25 miljoen euro voor breedband. Er waren echter zo veel goede ideeën en plannen dat de bodem van de financiële regeling al snel werd bereikt. Om deze, en andere initiatieven, alsnog een kans te geven is opnieuw geld vrijgemaakt. De maximale subsidie van de provincie voor openbare wifi-punten is 50.000 euro. Voor een projectvoorstel voor de aanleg van breedbandnetwerken (de Next Generation Access, NGA-netwerken) is maximaal 250.000 euro beschikbaar.

Economische kracht

‘Wifi en NGA zijn investeringen in de economische kracht van onze provincie. Ik juich de initiatieven dan ook toe’, stelt Gedeputeerde Jan van Run (Economische Zaken) in een schriftelijke reactie. ‘Gelukkig waren we in staat om extra geld vrij te maken om er voor te zorgen dat een aantal paar initiatieven dat was afgewezen alsnog een beroep kunnen doen op de regeling.’ Bij het Digitaal Loket op de website van de provincie kunnen belangstellenden zich melden.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Eric Immink
Belachelijk om zoveel geld uit te geven in openbaar Wifi. Kunnen mensen niet zelf een mobielinternet abonnement afsluiten of thuis internetten? Zonde dat de gemeenschap hier veel geld aan besteedt
Pipadekloon / Voorlichter
Wifi? tis allemaal 4G tegenwoordig.Weer zo'n ICT blunder.
Bob Proper / Gebouwenbeheerder
Dit is allemaal ter voorbereiding op het niet meer zonder internet kunnen. Denk hier maar eens over na: is het niet vreemd dat de overheid je verplicht een abonnement af te nemen? Volgens mij mag het ook helemaal niet, ik denk dan maar eens aan de NEN normen waaraan je verplicht bent te voldoen, die moeten openbaar en gratis beschikbaar zijn.

Hoe mooi zou het zijn als de overheid nou eens gratis internet aan zou bieden waarover je dan je verplichte digitale belastingaangifte kan doen!? Nu laten ze het weer aan een commercieel bedrijf over die altijd werken vanuit een winstoogpunt. Maak de samenleving maar verslaafd aan bepaalde gemakken en zorg er vervolgens voor dat we niet meer terug kunnen. 4G is zo'n mooi voorbeeld, de gemiddelde Nederlander heeft het echt niet nodig, maar je voelt je haast schuldig om het niet te hebben. Tel al die abonnementen eens bij elkaar op en ga jezelf dan eens na of je die duizenden euro's per jaar wel echt nodig hebt (gehad). Het zijn luxe producten die door de overheid worden gestimuleerd. Best vreemd. Ik ben de laatste om te beweren dat het internet geen vooruitgang is, maar heb je nu echt sneller je uittreksel, paspoort of bouwvergunning dan toen we nog werkte met typmachines en gedrukte wetboeken?

Laat bedrijven doen waar ze goed in zijn (de kosten tegen de baten afzetten) en laat de overheid doen waar ze goed in is/was (zint voordat je begint).
Arjan / eigenaar www.bestewifiversterker.com
Altijd goed. Hoop dat de rest van Nederland snel volgt
Advertentie