Advertentie
digitaal / Nieuws

City Deal brengt woonomgeving digitaal in kaart

Brabantse steden beginnen per direct met de digitalisering van 100.000 woningen. Hiermee ontwikkelen ze samen met Rijksoverheid, kennisinstellingen en bedrijven een platform waarop inwoners, aannemers, productontwikkelaars, woningcorporaties en gemeenten online informatie kunnen delen.

27 oktober 2016

Brabantse steden beginnen per direct met de digitalisering van 100.000 woningen. Hiermee  ontwikkelen ze samen met Rijksoverheid, kennisinstellingen en bedrijven een platform waarop inwoners, aannemers, productontwikkelaars, woningcorporaties en gemeenten online informatie kunnen delen.

Digitale woonomgeving

Minister Blok ondertekende de City Deal ‘Naar een digitale woonomgeving’ op de werkconferentie ‘Waar steden het verschil maken’, die door Agenda Stad wordt georganiseerd. In het interbestuurlijke programma Agenda Stad van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,  worden City Deals en Europese partnerships gesloten. 

Directere invloed
Op een digitaal platform je huis tot in detail kunnen bekijken én aanpassen, bijvoorbeeld de precieze indeling, een kozijntype of de energieprestatie. Dat biedt allerlei mogelijkheden, zoals het voorbereiden van een verbouwing, het aanbieden van gerichte energiebesparingsmaatregelen of het selecteren van de meest geschikte zorgoplossing aan huis. Met dit platform kan de bewoner veel directer invloed uitoefenen op de inrichting van zijn wijk of woning.
 

Leefbaarheid
Steden, Rijksoverheid, de Europese Commissie, maatschappelijke partners en het bedrijfsleven werken hiermee samen aan het versterken van groei, leefbaarheid en innovatie in het Nederlandse en Europese stedennetwerk. In één jaar tijd zijn tien City Deals, acht Europese partnerships en het Pact van Amsterdam gesloten.
 

Ondertekening
De City Deal ‘Naar een digitale woonomgeving’ is naast minister Blok van W&R ondertekend door de gemeenten Eindhoven, ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Breda en Helmond, de provincie Noord-Brabant, Woonconnect BV, stichting BIM-loket, stichting SPARK campus, TU Eindhoven en de ministeries van Economische Zaken, Infrastructuur en Milieu, en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

eric / ambtenaar
Ja ja: Leefbaarheid: "Steden, Rijksoverheid, de Europese Commissie, maatschappelijke partners en het bedrijfsleven werken hiermee samen aan het versterken van groei, leefbaarheid en innovatie", maar eh, is dan vast leggen van de soort raamkozijnen in van de woningen in heel Brabant van belang? Misschien kan naast de soort kozijnen ook de soort wietplantage worden vastgelegd? Mogelijk gaat dat pas echt bijdragen aan de leefbaarheid van de Brabante Maatschappij.
Advertentie