digitaal / Partnerbijdrage

Senioren langer veilig thuis met App

Key2Assistance: een app waarmee senioren langer zelfstandig en veilig thuis kunnen blijven wonen.

10 maart 2014

AfbeeldingCentric introduceert Key2Assistance: een app waarmee senioren langer zelfstandig en veilig thuis kunnen blijven wonen. De senior krijgt de app op zijn of haar eigen smartphone en koppelt deze via een portaal aan de mantelzorger.

Wanneer de senior valt of verdwaalt, ontvangt zijn mantelzorger een bericht. In het geval er meerdere mantelzorgers zijn, zien zij onderling wie actie onderneemt. Mocht geen van de mantelzorgers op dat moment beschikbaar zijn, dan kan automatisch contact worden gelegd met een professionele alarmcentrale.

Key2Assistance versterkt de cliëntautonomie en ontlast zowel de zorgprofessional als de mantelzorgers. De app richt zich op de grootste groep ouderen: senioren die geen constante zorg nodig hebben, maar wel behoefte hebben aan extra zekerheid.

Demo’s en presentatie
Op de beurs Zorg & ICT 2014 (25 t/m 27 maart in Utrecht) kunnen geïnteresseerden dagelijks demo’s bijwonen van Key2Assistance. Daarnaast wordt op 26 maart om 12.15 uur een presentatie gegeven over seniorenzorg, cliëntautonomie en de participatiesamenleving. www.centric.eu/zorgenict.

Innovatie Award
Met de app Key2Assistance dingt Centric tijdens de beurs bovendien mee naar de Innovatie Award: een prijs die wordt uitgereikt voor het meest vernieuwende product of dienst. Een onafhankelijke vakjury beoordeelt de inzendingen van exposanten.

Voor meer informatie:

Joan Tuls

joan.tuls@centric.eu

Telefoon: +31 6 20 53 45 82

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.