digitaal / Partnerbijdrage

Digitale toekomst met laagdrempelige, cruciale ICT-voorzieningen

Digitale toekomst met laagdrempelige, cruciale ICT-voorzieningen

10 maart 2015

Jaarbeurs Overheid 360°

De wereld van morgen vraagt om nieuwe verbindingen. Want informatie bevindt zich allang niet meer alleen binnen de muren van uw eigen organisatie.
Centric bouwt daarom aan een digitale toekomst waarin cruciale ICT-voorzieningen net zo laagdrempelig beschikbaar zijn als stroom uit de muur. 

Omdat informatie veilig opgeslagen, maar ook altijd en overal beschikbaar moet zijn. Omdat ketensamenwerking alleen maar belangrijker wordt en burgers dienstverlening verwachten die past bij deze tijd. Omdat u alleen wilt betalen voor wat u gebruikt. En omdat we samen op weg zijn naar de digitale overheid.

Daarom neemt Centric u mee naar de cloud. Dat is de heldere boodschap van Centric in april tijdens de Jaarbeurs Overheid 360° – Cloud & Clear.

Theatersessies

Hoe ga je verantwoord naar de cloud? Welke stappen zet Alphen aan den Rijn in het sociaal domein? Wat doet Moerdijk om calamiteiten te voorkomen? Voor de antwoorden op deze en andere prangende vragen bezoekt u een van de negen theatersessies die Centric verzorgt tijdens Overheid 360°. 

Tal van gastsprekers nemen u mee in hun visie op de rol van ICT in hun organisatie. Tijdens en na de presentaties is er ruimte om ervaringen met elkaar uit te wisselen. Want leren van elkaar, daar worden iedereen wijzer van! Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Meld u dus vandaag nog aan voor de beurs en schrijf u vast in voor de theatersessies. 

Belastingsamenwerking BghU Door Arnold Geytenbeek (BghU-directeur)
Woensdag 22 april om 10.40 uur in theater 6

De afgelopen decennia zijn steeds meer gemeenten en waterschappen gaan samenwerken op het gebied van belastingheffing en inning. Een mooi voorbeeld van geslaagde samenwerking is de Belastingsamenwerking gemeenten en hoogheemraadschap Utrecht (BghU). BghU-directeur Arnold Geytenbeek staat stil bij de overwegingen die ten grondslag liggen aan het uitbesteden van belastingtaken: Welke taken breng je als deelnemer in? Hoe zit het met uniformering, prijsstelling/ kostentoerekening? Hoe behoud je je invloed en bewaak je de kwaliteit? Wat levert dit de burger op. Kortom: hoe ga je als organisatie om met uitbesteden?
 
Hackers 360°

Door Elger Jonker (ethisch hacker, Centric)
Donderdag 23 april om10.40 uur in theater 6

Voor een inbraak hoeven criminelen allang niet meer van hun stoel af. Er wordt zoveel digitaal opgeslagen dat we nu spreken van big data in de cloud. De gevaren bij deze ontwikkeling zijn niet de minste. In de strijd tegen cybercriminaliteit maakt Centric gebruik van ethische hackers. Zij proberen, met inachtneming van vertrouwelijkheid en continuïteit, in te breken in de applicaties van Centric. Elger Jonker is een van deze ethische hackers. Hij laat in deze sessie op begrijpelijke wijze zien wat ethische hackers doen en waarom Centric ze in dienst heeft.

 
Stappen zetten in het sociaal domein

Door Nardy Beckers (manager Serviceplein, gemeente Alphen aan den Rijn)
Woensdag 22 april en donderdag 23 april om 12.40 uur in theater 2

De mensen in de samenleving, daar doen we het voor. Levens op orde brengen, mensen weer mee laten doen. Gemeenten doen dit niet alleen, ze werken samen met andere professionals  en vrijwilligers. We ondersteunen en kijken mee, maar nemen niet over. Dat doen we alleen wanneer het nodig is.  Samen zorgen ervoor dat er een stevige basis ligt, van bed, bad en brood. Dat is een voorwaarde om verdere stappen te maken.

In deze theatersessie gaat manager Nardy Beckers van de gemeente Alphen aan de Rijn met deelnemers in gesprek over het hoe en waarom van hun aanpak en die van anderen, en de inrichting van hun organisatie en de processen die daarbij komen kijken. 

 
In een verantwoord tempo naar de cloud

Door Mike Wilmot (solution consultant, Centric)
Donderdag 23 april om12.00 uur in theater 1


Gemeenten zien steeds beter waar de meerwaarde van clouddiensten ligt. Zij beseffen inmiddels dat het naar de cloud brengen van IT een proces is. Een proces dat een betrouwbare partner vereist, die verschillende werelden veilig aan elkaar koppelt en thuis is binnen de lokale overheid. Een partner die zorgt voor transparante toegang voor eindgebruikers en voor koppelvlakken op de data, zodat de informatiehuishouding één geheel blijft.

In het juiste tempo en goed beargumenteerd combineert Centric, al dan niet in de cloud, bestaande en nieuwe elementen tot ontzorgende oplossingen: de hybride cloud. Op deze manier profiteert u als gemeente  van de nieuwste technologieën, zonder dat daar extra kennis voor nodig is. Medewerkers profiteren van een virtuele werkplek die altijd en overal beschikbaar is, ook op een smartphone of tablet. Door ondersteuning van de Centric Servicedesk & on-site support op het gebied van mobility management en op de gemeentelijke, generieke en maatwerkapplicaties, staat de gebruikerservaring centraal.

 
Procesgericht werken binnen het Sociaal Domein

Door Sharma Sewnundun (projectleider DMS-transitie, gemeente Lelystad)
Woensdag 22 april om 12.00 uur in theater 1

Informatiebeheer gericht op service, slim georganiseerd en met oog voor “standaardisatie”. Sharma Sewnundun, projectleider DMS-transitie, deelt zijn ervaringen over digitaal werken bij de gemeente Lelystad. Hij neemt u mee in de digitaliseringsstappen van de informatiestromen op het gebied van Werk Inkomen en Zorg. Het doel van deze transitie is om te komen tot actuele, betrouwbare en complete cliëntdossiers, die afgestemd zijn op de (interne) processen , producten en prestaties.

 
Crisisbeheersing is vooral communicatie en informatievoorziening Op woensdag 22 april om 11.20 uur in theater 11 door: Jac Klijs (burgemeester gemeente Moerdijk) en Jeroen van Venrooij (stafadviseur Veiligheid)
Op donderdag 23 april om 11.20 uur in theater 11 door:
Harry Killaars (adviseur risicobeheersing Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant)


De brand bij Chemie-Pack luidde een nieuwe communicatiewerkelijkheid in. Niet eerder speelden social media en de snelheid van informatievoorziening zo’n prominente rol in de crisisbeheersing. Om tijdens een crisis of calamiteit vliegensvlug informatie te kunnen delen, ontwikkelden de gemeente Moerdijk en de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant samen met bedrijven in het zeehavengebied en Centric het Calamiteiten BHV Informatie Systeem (CBIS), het huidige Alert4Omgevingen. Dit systeem koppelt risico-informatie van bedrijven aan verschillende databronnen zoals geodata, populatie, en meteogegevens.

Met gebruik van dezelfde databronnen ontwikkelt de gemeente een Omgevingsdashboard voor de informatievoorziening aan inwoners. Burgemeester Jac Klijs van de gemeente Moerdijk vertelt op woensdag 22 april hoe de gezamenlijke inspanningen zorgen voor een veiligheidsimpuls voor de regio. Voor het inzicht van Harry Killaars (foto onder), adviseur risicobeheersing Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, kunt u zich inschrijven voor de theatersessie op donderdag 23 april. 

 
Hoe slim is de Nederlandse industrie? Door Ben van Lier (directeur Strategie en Innovatie, Centric) Woensdag 22 april om 13.20 uur in theater 9  

Ons dagelijks leven en werk speelt zich steeds meer af in netwerken waarin mensen en organisaties zijn verbonden en informatie uitwisselen en delen. Langzaam maar zeker beginnen wij er ook aan te wennen dat steeds meer objecten zoals televisies, auto’s, drones of robots in deze netwerken zijn verbonden en onderling of met mensen en organisaties informatie uitwisselen en delen. Om de Nederlandse industrie te helpen in de transformatie naar Smart Industries is in het afgelopen jaar een landelijk programma en uitvoeringsagenda ontwikkelt die de Nederlandse industrie ondersteunt bij deze transformatie. In deze sessie introduceert Ben van Lier de (inter)nationale ontwikkelingen die leiden tot Smart Industries en de vraagstukken die we onderweg het hoofd moeten bieden.



 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.