digitaal / Partnerbijdrage

Hackers testen informatiebeveiliging gemeente Eindhoven

Hackers testen informatiebeveiliging gemeente Eindhoven

11 februari 2014

De gemeente Eindhoven laat zich hacken. Op zaterdag 15 februari onderzoekt een aantal ethisch hackers in opdracht van de gemeente de beveiliging van de gemeentelijke informatiesystemen, waaronder die van Centric.

Tijdens het evenement Hack Me Please proberen ethisch hackers in te breken in het netwerk van de gemeente en de informatiesystemen van een aantal leveranciers, waaronder Centric. Doel van het evenement, dat plaatsvindt in het stadhuis, is het toetsen en verbeteren van de informatiebeveiliging bij de gemeente Eindhoven en het promoten van ethisch hacken.

Compleet beeld van informatiebeveiliging

Door zoveel mogelijk leveranciers in de keten van ICT-systemen aan het onderzoek te laten deelnemen, hoopt de gemeente Eindhoven een compleet beeld te krijgen van de informatiebeveiliging. Bijna alle IT-leveranciers van de gemeente doen mee. De dag wordt afgesloten met een debat met de verantwoordelijk wethouder, het openbaar ministerie en verschillende Tweede Kamerleden.

Verantwoord omgaan met beveiligingslekken

Hack Me Please is een initiatief van onderzoeksjournalist Brenno de Winter, die zich al langere tijd zorgen maakt over het beleid van de overheid op het gebied van ethisch hacken en het verantwoord melden van beveiligingslekken, ofwel responsible disclosure.

Criminele netwerken blijven onaangeroerd, zegt De Winter, terwijl een goedbedoelende hacker die een lek aantoont "riskeert te worden uitgesloten voor banen in de informatiebeveiliging”. De Eindhovense wethouder Staf Depla daagde de journalist tijdens een debat over informatiebeveiliging uit daar iets aan te doen.

Contact: Silvia Thape, Communicatieadviseur
+31 6 10 93 57 21 silvia.thape@centric.eu

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.