digitaal / Partnerbijdrage

Digitale tafels van Centric in oudheidkamers

De digitale tafels van Centric bij het Erfgoed Rijssen-Holten zijn maandag 14 november in gebruik genomen. De tafels staan bij de oudheidkamer Hoolt’n, de Oudheidkamer Riessen en in de hal van het gemeentehuis. Centric heeft de software ontwikkeld, zodat het digitale erfgoed eenvoudig is te raadplegen.

17 november 2011

AfbeeldingDoor de digitale tafels die voor jong en oud een boeiend informatiemedium zijn, wordt het verleden voor de toekomst vastgelegd. De speciale software zorgt ook voor interactieve mogelijkheden. Zo kan in het programmaonderdeel ‘Mijn Erfgoed’ een eigen omgeving gecreëerd worden voor het aanleggen van persoonlijke verzamelingen. Deze verzamelingen zijn thuis weer te bekijken via de internetsite van het erfgoed Rijssen-Holten.

De multi-touch tafels zijn voorzien van de TimeTraveller. Deze software van Centric sluit naadloos aan op de centrale beeldbank van het Erfgoed Rijssen-Holten. Op de tafels is dan ook geen lokaal beheer noodzakelijk. Alle nieuwe digitale foto’s en films in de centrale beeldbank zijn direct te bekijken op de multi-touch tafels. Centric heeft de fraaie gebruikersinterface op de tafel ontworpen voor de incidentele bezoeker, maar ook voor personen die onderzoek naar een bepaald thema willen doen. Bezoekers kunnen een foto desgewenst aan zichzelf of een ander doorsturen via e-mail, afhankelijk van de rechten die aan de foto gekoppeld zijn.

Erfgoed Rijssen-Holten is een samenwerkingsverband tussen de Oudheidkamer Hoolt’n en de Oudheidkamer Riessen en de gemeente Rijssen-Holten. In 2008 is het idee ontstaan om de geschiedenis van beide kernen voor de volgende generaties te bewaren op een manier dat het voor iedereen digitaal toegankelijk is.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.