digitaal / Partnerbijdrage

Nieuw Magazine Overheid over de organische overheid

De toenemende druk vanuit de rijksoverheid om meer te doen met minder middelen doet een beroep op de flexibiliteit van lokale overheden en andere publieke organisaties.

17 januari 2013

AfbeeldingDe toenemende druk vanuit de rijksoverheid om meer te doen met minder middelen doet een beroep op de flexibiliteit van lokale overheden en andere publieke organisaties.

Die werken daarom steeds vaker samen in wisselende, soms tijdelijke verbanden en met verschillende partijen. Over die ‘organische’ samenwerking gaat de eerste uitgave van het Centric Magazine Overheid van 2013.

Jannette Booij van de gemeente Barneveld vertelt over de digitale verbeterslag op het gebied van gemeentelijke publieksdiensten. Hoe Bureau Jeugdzorg in Amsterdam omgaat met de hoofdstedelijke gezinsproblematiek, lees je in het interview met Erik Gerritsen. En publieke dienstverlening blijft mensenwerk: af en toe raakt er iemand bekneld tussen het kastje en de muur. Gelukkig is er dan de Kafkabrigade, die strijdt tegen onnodige bureaucratie bij publieke organisaties. Oprichter Arre Zuurmond legt uit hoe hij de gevolgen aan den lijve ondervond.

Met het Centric Magazine Overheid informeren we onze klanten bij de overheid over actuele ontwikkelingen rondom overheid en ICT. Eerder verschenen nummers kunt u hier nog eens nalezen. Wilt u het magazine in de toekomst ontvangen? Dan kunt u zich gratis abonneren.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.