digitaal / Partnerbijdrage

Gemeente Bunschoten goed voorbereid op BAG-audit

Goed voorbereid beginnen aan de BAG-audit? Bunschoten heeft onlangs met succes de zogenaamde BAG Pre-auditscan uitgevoerd.

31 december 2013

De gemeente Bunschoten heeft onlangs met succes de zogenaamde BAG Pre-auditscan uitgevoerd. Met de uitkomsten van deze scan is de gemeente goed voorbereid op de aanstaande verplichte BAG-audit.

Gemeenten zijn verplicht om voor de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) een beheeraudit uit te laten voeren. Tijdens de BAG-audit worden onder andere de kwaliteit van de registratie , de werkprocessen en het technisch beheer getoetst. De Pre-auditscan laat in aanloop naar deze beheeraudit zien welke processen voldoende geborgd zijn binnen de organisatie en waar nog winst te behalen valt.   Dataconsistentie

De scan neemt drie dagen in beslag en omvat een controle van de dataconsistentie, Cognos-rapportages en een BAG Extract Vergelijking. Dick Dijkhuizen, BAG-beheerder bij de gemeente Bunschoten is positief over de scan: “Het rapport van de Pre-auditscan was duidelijk en overzichtelijk. De uitkomsten helpen ons bij aanpassing van interne gemeentelijke BAG-processen.”

Continuïteit

De nauwe samenwerking tussen de medewerkers van de gemeente en de consultants van Centric heeft in combinatie met speciaal voor de Pre-auditscan door Centric ontwikkelde tooling, gezorgd voor een gedegen advies en overzichtelijk rapport. Met het advies op zak is de gemeente niet alleen voorbereid op de aanstaande audit, gepland voor het vierde kwartaal van 2014, maar kan men ook naar de toekomst kijken. Beheerder Dijkhuizen: “Dit stelt ons in staat de organisatie zo in te richten dat de continuïteit en de kwaliteit geborgd blijven.”

Ook de pre-auditscan uitvoeren?

Begint u ook graag goed voorbereid aan de BAG-audit? Neem dan contact op met de binnendienst voor de mogelijkheden.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.