digitaal / Partnerbijdrage

Leidschendam-Voorburg neemt BAG-BGT-koppeling in gebruik

Leidschendam-Voorburg neemt BAG-BGT-koppeling in gebruik. Het gebruik van de Geo-BAG-standaard voor berichtenverkeer waarborgt de gegevenskwaliteit en zorgt voor efficiënter BAG-beheer.

28 mei 2018
De gemeente Leidschendam-Voorburg wisselt basisgegevens uit via de BAG-BGT-koppeling. Het gebruik van de Geo-BAG-standaard voor berichtenverkeer waarborgt de gegevenskwaliteit en zorgt voor efficiënter BAG-beheer.

De uitwisselingsstandaard voor Geo-BAG-gegevens maakt geautomatiseerd berichtverkeer mogelijk tussen de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) en de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG).


Automatische uitwisseling bevordert kwaliteit basisgegevens

De standaard beschrijft aan welke voorwaarden gegevensuitwisseling tussen de afdelingen Geo en BAG moet voldoen. Dankzij deze standaard kan de beheerder van de BAG een verzoek om geometrie doen bij de medewerkers van de Geo-afdeling.

Het gebruik van de BAG-BGT-koppeling levert de BAG-beheerder een flinke tijdbesparing op. Voordeel van automatische berichtuitwisseling is verder een geringere kans op fouten tegenover het handmatig overnemen van gegevens. De kwaliteit van de basisregistraties blijft daardoor gewaarborgd. Daarnaast blijven BGT-beheerders automatisch op de hoogte van wijzigingen in het BAG-systeem.


‘Blij met keuze voor leveranciers’

In februari gaf Gemeente Leidschendam-Voorburg opdracht voor de implementatie van de koppeling tussen Key2BAG en dg Dialog BGT van Sweco. Leana Vlok, Informatiemanager Ruimtelijk Domein bij de gemeente Leidschendam-Voorburg: “We zijn blij met onze leverancierskeuze door de combinatie van Centric en Sweco.”

Gemeente Leidschendam-Voorburg gebruikt de koppeling sinds 19 april 2018 en is hiermee een van de eerste gemeenten in Nederland.

Afbeelding


Wethouder Lia de Ridder van de gemeente Leidschendam-Voorburg

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.