digitaal / Partnerbijdrage

Hackathon Common Ground: Challenge? Accepted!

Hackathon Common Ground: Challenge? Accepted! VNG Realisatie organiseerde deze hackathon

03 oktober 2019
Op 25 en 26 september heeft VNG Realisatie een hackathon georganiseerd. Centric heeft de uitdaging aangenomen en een oplossing gemaakt voor een van de challenges die door VNG Realisatie waren opgesteld.

Het doel van de hackathon is om ontwikkelaars te laten experimenteren met nieuwe API’s die vanuit Common Ground zijn opgeleverd. Een API, of Application Programming Interface, laat software-oplossingen met elkaar praten. Common Ground heeft deze API’s als uitgangspunt, zodat verschillende systemen dezelfde informatie kunnen gebruiken én kunnen bijwerken.


Challenge: DSO-bericht inlezen

Voor deze hackathon heeft VNG Realisatie drie challenges gemaakt. Deze challenges zijn bedoeld om leveranciers uit te dagen de nieuwe API’s te beproeven in hun software. De uitdaging die Centric is aangegaan betrof het inlezen van een DSO-bericht voor de vergunningaanvraag voor een dakkapel

Ontwikkelaars van Centric hebben met de VTH-oplossing Portaal Leefomgeving de aanvraag succesvol ontvangen en verwerkt, een zaak aangemaakt en de persoonsgegevens opgehaald via de API van de Basisregistratie Personen.


Centric-oplossingen aansluiten op nieuwe API’s

Met deze hackathon laten we zien dat Centric-oplossingen kunnen aansluiten op de nieuwe API’s en ontwikkelingen binnen Common Ground. Nieuwe oplossingen van Centric, zoals het Portaal Leefomgeving, ontwikkelen wij ook volgens de principes van Common Ground.

Voor de toekomst kunt u vertrouwen op de actieve rol van Centric in Common Ground. Met hackathons zoals deze beproeft Centric de nieuwe standaarden, om te blijven zorgen voor goede en effectieve oplossingen met bijbehorende integraties.

Contact

Richard Koppen, Business Marketeer
+31 6 11 53 58 93 / richard.koppen@centric.eu

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.