digitaal / Partnerbijdrage

Centric tekent KING-convenant

Centric en haar gebruikersvereniging hebben op 8 maart op het eerste Operatie NUP Congres in Den Bosch een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met KING en verschillende samenwerkingsverbanden, leveranciers en andere gebruikersverenigingen.

15 maart 2012

In het convenant spreken de partijen af nauwer te gaan samenwerken bij de realisatie van het Nationaal Uitvoeringsprogramma (NUP). Operatie NUP ondersteunt gemeenten bij de overgang naar een toekomstbestendige elektronische overheid. Door leveranciers en gebruikersverenigingen al in een vroeg stadium bij de ontwikkeling van standaarden te betrekken, hoopt het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING) dat gemeenten de zogeheten NUP-bouwstenen, zoals de basisregistraties en DigiD, sneller in gebruik kunnen nemen. In 2015 moet de basisinfrastructuur voor de e-overheid gereed zijn.

Clusterdirecteur Noor Ferket van Centric onderschrijft het belang van de samenwerking: “Door nu concrete werkafspraken vast te leggen en elkaar van de voortgang op de hoogte te houden, werken we samen aan een betere dienstverlening. Operatie NUP sluit naadloos aan bij onze eigen visie om te komen tot een compacte en nabije overheid. De NUP-bouwstenen brengen dat toekomstbeeld dichterbij.”

KING is in 2009 opgericht door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten om de kwaliteit van de dienstverlening aan burgers en bedrijven te verbeteren. Het Kwaliteitsinstituut begeleidt en ondersteunt gemeenten in de uitvoering van hun taken.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.