Advertentie
carrière / Nieuws

Amsterdamse ex-ambtenaar vrijgesproken van vervalsing

De Amsterdamse oud-antiradicaliseringsambtenaar Saadia A.-T. (37) is donderdag door de rechtbank in Amsterdam vrijgesproken van het vervalsen van facturen. Ook voor medeverdachte Said J. (38) volgde vrijspraak.

09 juli 2020
rechter.JPG

De Amsterdamse oud-antiradicaliseringsambtenaar Saadia Ait-Taleb (37) is donderdag door de rechtbank in Amsterdam vrijgesproken van het vervalsen van facturen. Ook voor medeverdachte Said J. (38) volgde vrijspraak.

Facturen

Volgens de rechtbank is niet bewezen dat de 38-jarige man valse facturen heeft opgemaakt, omdat niet is gebleken dat hij de werkzaamheden niet had verricht. Dat houdt in dat de ambtenaar ook geen valse facturen heeft goedgekeurd. De rekeningen hadden betrekking op de geheime zogenoemde grijze campagne, die onlineradicalisering van jongeren moest tegengaan.

Programmamanager

Het proces is zo'n drie jaar nadat Ait-Taleb, die bij de gemeente Amsterdam werkte als programmamanager voor het team radicalisering en polarisatie, strafontslag had gekregen. Dat volgde op vermoedens van belangenverstrengeling omdat zij volgens de gemeente een relatie had met Said J. aan wie zij diverse opdrachten gunde. De vrouw vocht haar ontslag tevergeefs aan bij de rechter. Hierover loopt nog een hoger beroep.(ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

de vries
Waarmee de uitermate glibberige ontslaggrond 'schijn van' en dus niet feitelijk (in de zin van bewezen) aanwezige belangenverstrengeling op tafel ligt. Die 'schijn van' lijkt in dit geval vooral opgewekt te zijn door lekkende 'collega's' die kennelijk nog appeltjes te schillen hadden met deze ambtenaar. Een ambtenaar kan strafontslag krijgen om iets dat er lijkt te zijn en het er niet toe doet of het er ook echt is of geweest is. Met de sociale media is het vrij eenvoudig om die schijn voor elkaar te krijgen. Hoog tijd om die ontslaggrond te.normaliseren en meer feitelijke grondslag te eisen.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie