Advertentie
carrière / Nieuws

Asscher en VNG gaan pesten op werk aanpakken

PvdA, CDA en D66 willen dat de Landelijke Klachtencommissie Ongewenst Gedrag (LKOG) ook openstaat voor bijvoorbeeld rijksambtenaren.

28 mei 2015

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken gaat samen met de Vereniging Nederlandse Gemeenten en met de werkgeversorganisaties en vakbonden proberen pesten op de werkvloer verder terug te dringen. Hij zei dat donderdag in een debat in de Tweede Kamer.

Landelijke campagne
Asscher kondigde vorig jaar al aan meer aandacht aan het probleem van pesten op de werkvloer te zullen besteden. Maandag trapt hij een landelijke campagne af. Die moet ertoe leiden dat het aantal van 500 duizend mensen dat gepest wordt op de werkvloer, snel kleiner wordt. PvdA, CDA en D66 wilden meer actie van de minister. Ze willen dat de Landelijke Klachtencommissie Ongewenst Gedrag (LKOG) ook openstaat voor bijvoorbeeld rijksambtenaren. Op dit moment zijn 253 gemeenten en gemeentelijke instanties aangesloten bij de LKOG, die in 2007 is opgericht. (ANP)

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

J de Vries / mederwerker
Nou laat Asscher en de VNG de tweedeling binnen gemeente oplossen.door de werknemers binnen de WSW een zelfde CAO als de gemeente ambtenaren
geven.dat is ook pesten de een wel een CAO en de andere niet hoe zo niet pesten en gelijkheid wat een leugen weer van deze leiders '!!!!!!!!!!!
Peter / ambtenaar
Ook de hoogste ambtenarenrechter veroordeelt de onthutsende wegpestpraktijken van Burgemeester en Wethouders van Zevenaar.

Zie: https://wijdoendatzo.wordpress.com/2015/04/20/wa …Advertentie