carrière / Partnerbijdrage

Meer ontwikkelmogelijkheden binnen alles-in-1-leerplatform

Masterclasses topsprekers toegevoegd aan online leeraanbod.

01 juni 2022
SPEAKRS

Studytube heeft inspiratieplatform SPEAKRS overgenomen. Met deze overname breidt Studytube het voor haar klanten beschikbare leeraanbod uit met meer dan 100 inspirerende masterclasses van bekende topsprekers als Daan Roosegaarde, Typhoon, Ron Blaauw, Heleen van Royen, Marc Lammers en Olcay Gulsen. Hiermee verstevigt Studytube haar marktleiderspositie als alles-in-één-leerplatform.

Over SPEAKRS

SPEAKRS is twee jaar geleden ontstaan toen jeugdvrienden en rasondernemers Robert de Vries en Arjen Brokking de coronacrisis zagen toeslaan in de entertainmentwereld. Fysieke bijeenkomsten en klassikale evenementen werden massaal afgelast. Waar velen dit als uitdagingen zagen, waren het Robert en Arjen die de crisis als kans zagen. Zo ontstond SPEAKRS, een online edutainment-platform.

Het brede netwerk van Robert – die eerder Sprekersbureau Quality Bookings had opgericht – zorgde voor een vliegende start. De Vries: “De kracht van Quality Bookings zit hem in de kwaliteit van de lezingen. Met SPEAKRS wilden we mensen online hetzelfde gevoel kunnen geven. We hebben alles op alles gezet om masterclasses te maken die we zelf ook zouden willen volgen. Door topsprekers, kwaliteit en entertainment te combineren zijn we daarin geslaagd.”

Ook op commercieel vlak is het een succes. Brokking: “De professionele sprekers die aangesloten waren bij Sprekersbureau Quality Bookings zagen een deel van hun inkomsten opdrogen. Met SPEAKRS hebben we een formule die leidt tot aanvullende omzet voor sprekers. Daarnaast vergroten we online de zichtbaarheid van onze sprekers, wat weer goed is voor de offline boekingen. Het versterkt elkaar.”

De visie om klassikale podia en de online wereld te combineren werd goed ontvangen. Meer dan 100 sprekers bleken bereid om samen een ongeëvenaarde bibliotheek van online masterclasses te ontwikkelen. Alles met als doel om bedrijven en hun medewerkers te inspireren en te helpen op het gebied van onder andere leiderschap, ondernemerschap en vitaliteit.

De overname door Studytube

SPEAKRS zocht naar een kanaal waarmee ze hun masterclasses onder een grote doelgroep konden verspreiden. Met meer dan 300 klanten was Studytube een logische keuze. Brokking: “Dagelijks hebben meer dan 500.000 gebruikers toegang tot het leerplatform van Studytube. Daarmee creëren we in één keer een gigantisch bereik voor onze sprekers.”

Niet alleen heeft deze overname een positieve impact op SPEAKRS, ook Studytube breidt het online leeraanbod flink uit en verstevigt daarmee haar positie als alles-in-één leerplatform. Karimi: “Het is onwijs knap wat Robert en Arjen hebben ontwikkeld in zo’n korte periode. We weten uit ervaring hoeveel tijd het kost om kwalitatieve e-learnings te ontwikkelen. Deze masterclasses zijn een belangrijke toevoeging op de reeds bestaande micro- en online learnings. Veel van het beschikbare leeraanbod is toegespitst op het ontwikkelen van skills en competenties. SPEAKRS heeft een bibliotheek dat zich richt op inspiratie. Daarmee zijn ze uniek in Nederland en is het de perfecte aanvulling op het huidige reguliere klassikale en online leeraanbod. Dit draagt bij aan ons doel om medewerkers toegang te geven tot ‘s werelds beste leercontent en hen daarmee te inspireren om te werken aan hun ontwikkeling.”

Met de overname van SPEAKRS zijn de topsprekers zowel online te volgen als offline te boeken. Karimi: “Nu onze samenleving niet meer op slot zit, zien we dat steeds meer klanten behoefte hebben aan klassikale bijeenkomsten en fysieke evenementen. We zijn enorm blij dat onze klanten nu eenvoudig toegang hebben tot deze topsprekers.”

SPEAKRS blijft bestaan

De naam SPEAKRS blijft bestaan. En om de kwaliteit te blijven waarborgen en het leeraanbod uit te breiden, blijven oprichters Arjen en Robert nauw betrokken bij Studytube. Ze zullen een adviserende rol blijven spelen in de ontwikkeling van nieuwe masterclasses. Robert: “De sprekers zijn destijds een commitment aangegaan met SPEAKRS. Dit zijn sprekers waar we een relatie mee hebben opgebouwd. Ik ben blij dat we hier een rol in kunnen blijven spelen.”

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.