Advertentie
carrière / Nieuws

Geef de ambtenaar eens een pluim

De SGP in Barneveld vindt dat inwoners ambtenaren best eens in het zonnetje mogen zetten, maar die optie is er niet. Dat moet anders.

11 augustus 2022
compliment_shutterstock
Shutterstock

Mogelijkheden om een klacht in te dienen zijn er genoeg, maar een ambtenaar een pluim geven is niet mogelijk. De SGP-fractie in de gemeente Barneveld vraagt het college daarom een formulier in het leven te roepen waarin burgers hun complimenten kunnen geven aan de ambtelijke organisatie.

Niet goed

‘Het gaat in de gemeenteraad en in het nieuws vaak over allerlei zaken die niet goed gaan in de gemeente Barneveld. Maar over wat er allemaal wel goed gaat en waarover inwoners wel tevreden zijn horen we vaak (te) weinig’, schrijven de Barneveldse raadsleden Arend Flier en Gerwin Boswijk, beiden lid van collegepartij SGP, tevens grootste partij in de Barneveldse gemeenteraad (10 van de 33 zetels).

Werkgeluk

Als de raadsleden op de gemeentelijke website zoeken op het woord ‘klacht’, dan zijn er volgens de heren voldoende resultaten en mogelijkheden om een klacht onder de aandacht te brengen. ‘Zoeken we op “compliment” dan is er geen mogelijkheid om dit te laten weten of door te geven.’ Flier en Boswijk zijn van mening dat complimenten er toe doen in de organisatie en dat dit ‘een belangrijke bijdrage geeft aan het werkgeluk van de medewerkers die zich dagelijks inspannen en inzetten voor onze inwoners’.

Formulier

Het verzoek aan het college is dan ook om een eenvoudig formulier op de gemeentelijke website te zetten waarop inwoners een compliment kunnen geven. En niet alleen dat: inwoners hebben soms ook (creatieve) oplossingen en ideeën die ze graag willen delen met de organisatie. Ook die kunnen niet via de site worden gemeld of ingezonden. Daarom zien de raadsleden eveneens hiervoor een mogelijkheid op de site: een digitale ideeënbus.

Website

Zowel het formulier als de ideeënbus zouden onder de aandacht moeten worden gebracht op de site en via de gemeentelijke pagina in de krant. Mochten er inderdaad complimenten aan de ambtelijke organisatie worden gegeven door inwoners of goede ideeën worden ingezonden, dan zouden die volgens de SGP-raadsleden ook moeten worden gedeeld op de gemeentelijke website en op de gemeentelijke pagina in de krant.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hans Bakker
Top van de SGP. Dat hoef je van D66 niet te verwachten. Die kunnen hooguit ambtenaren beschuldigen van discriminatie en racisme. Meer komt daar, naast fata morgana standpunten over energie en klimaat en gelul over genderkoek, niet uit.
T. Simpelmans
Een fatsoenlijke loonsverhoging mag ook hoor. Vorig jaar 0,12% erbij. Dit jaar 1,8%.
Hielco Wiersma
Ik denk dat ze bij de afdeling HRM van gemeente Barneveld wel wat anders te doen hebben. Pluimen geven kan ook zonder het invullen van formulieren.
Nico Bos
Zat pluimvee in die regio, die kunnen wel een veer laten voor een goed doel...
Advertentie