Advertentie
carrière / Nieuws

PVV onder ambtenaren even populair als PvdA

Er was eens een tijd dat de PvdA onder ambtenaren de populairste partij was. Vijf jaar geleden genoten de sociaal democraten blijkens een onderzoek van Binnenlands Bestuur nog bij bijna een op de drie ambtenaren de voorkeur. Volgende week stemt waarschijnlijk nog één op de tien ambtenaren PvdA. 

10 maart 2017

Dat de PvdA onder ambtenaren veel andere politieke partijen voor zich moet dulden, blijkt uit een in opdracht van Binnenlands Bestuur gehouden ondezoek van I&O Research. In totaal deden 1.359 ambtenaren aan het onderzoek mee, die werkzaam zijn bij gemeenten, provincies, waterschappen, het rijk of uitvoeringsorganisaties.

Volgens het medio februari gehouden onderzoek scoort de PvdA even goed (of slecht) als de PVV. Onder rijksambtenaren kan de partij van Geert Wilders zelfs op meer stemmen rekenen dan Asscher. Opvallend is dat rijksambtenaren vaker aangeven op de PVV te willen stemmen dan gemeenteambtenaren. Al met al scoort de PVV onder ambtenaren volgende week naar verwachting vier keer beter dan bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen.

 Op 15 maart gaan de meeste stemmen van de ambtenaren naar D66, Groen- Links en VVD. Gevolgd door CDA, PVV en PvdA. Peter Kanne, verkiezingsonderzoeker bij I&O Research: ‘Het stemgedrag van ambtenaren wijkt niet sterk af van dat van gemiddeld Nederland, zes partijen zitten eigenlijk vrij dicht bij elkaar.’

Lees meer over het onderzoek op pag. 8 en 9


Afbeelding

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie