Advertentie
carrière / Nieuws

Lopik trekt gepensioneerden aan als ambtenaar

Een speciale wervingscampagne van de gemeente Lopik onder gepensioneerden leverde 45 reacties op.

03 augustus 2023
Werkwillende ouderen aan de slag als ambtenaar in Lopik

Nieuw personeel zoeken onder gepensioneerden en zij-instromers? De gemeente Lopik deed het, met een ‘overweldigend’ resultaat: 15 zijn er al aangenomen als ambtenaar.

HR Adviseur

JS Consultancy
HR Adviseur

Woo-jurist

Gemeente Pijnacker-Nootdorp
Woo-jurist

Krappe arbeidsmarkt

Omdat Lopik zoals de meeste gemeenten vacatures maar moeizaam ingevuld kreeg vanwege de zeer krappe arbeidsmarkt, richtte de Utrechtse gemeente haar wervingscampagne vorig najaar specifiek op gepensioneerden en zij-instromers.

De respons op de eerste twee advertenties bleek zo groot dat een derde advertentie werd ingetrokken. De gemeente werd, in de woorden van wethouder Jan Vente ‘overvallen’ door het succes van de advertenties. ‘Om de meest urgente zaken aan te pakken zijn drie kandidaten naar voren gehaald. Eén om het team Personeel en Organisatie te versterken, één om een helpende hand bij Financiën te bieden en één om het ‘project Gepensioneerden’ verder vorm te geven’, aldus Vente (CU/SGP).

Speeddates

Dat project bestond uit het in beeld brengen van alle geïnteresseerden, het optuigen van een klussenmarkt en het uiteindelijk matchen daarvan. Het aantal reacties groeide tot 45 gepensioneerden en 54 zij-instromers. Met het merendeel van hen is persoonlijk kennis gemaakt via informatiebijeenkomsten en speeddates. Op twee grote bijeenkomsten werden 53 kandidaten in de kantine van het gemeentehuis ontvangen. Via speeddates maakten zij kennis met een of meerdere collega’s.

Het resultaat van die kennismakingen was dat er met 38 personen – waarmee een ‘klik’ was – nadere oriënterende gesprekken werden gepland. Wat de gemeente opviel was dat de gesprekken vlotter gingen met de mensen die het arbeidsproces net hadden verlaten ten opzichte van hen die er al langer uit waren.

Reëel salaris

Wat de gemeente betreft is het experiment geslaagd. Intussen zijn er 15 kandidaten aangenomen. De nieuwe medewerkers zijn op verschillende afdelingen terug te vinden: van het klant Contact Centrum tot team veiligheid, van team I&A tot Sociaal beleid. Ze krijgen een reëel salaris. Met 15 kandidaten is de gemeente nog in gesprek voor huidige projecten en in totaal zo’n 40 personen zijn beschikbaar voor huidige en toekomstige projecten.

Poule

Wethouder Vente: ‘Dat er nog veertig geïnteresseerden zijn die we met klussen kunnen benaderen maakt dat de gemeente over een eigen poule aan mensen beschikt. Een luxe in deze tijd. Ik deel dit nieuwe netwerk overigens ook graag met ons lokale bedrijfsleven en andere overheden. Ik zie graag dat mensen weer aan de slag gaan. Dat hoeft niet bij ons te zijn.’

 

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Nico Bos
Zo komen we nooit van de fossiele brandstof af... Of is dit nog de laatste bron van kennis nu ons onderwijsniveau steeds maar weer naar beneden wordt bijgesteld?
P. Smit
Ik begrijp dat als men u vanaf uw pensioendatum als 'fossiel' betitelt u daar geen problemen mee heeft?

Ik vind het een goed idee van Lopik om gepensioneerden en zij-instromers te werven.
Advertentie