Advertentie
carrière / Nieuws

Frauderende ambtenaren in Helmond

Burgemeester Elly Blanksma schrijft dat in een brief die donderdagavond aan de gemeenteraad is gestuurd. Het Eindhovens Dagblad schrijft vrijdag dat het gaat om achttien fraudegevallen en twee verdachten. Het duo werkt nu voor andere gemeenten.

14 november 2014

De gemeente Helmond heeft bij de politie aangifte gedaan vanwege vermoedens over fraude door ambtenaren. Er werden volgens de gemeente onterecht leningen verstrekt aan zelfstandige ondernemers. Een ambtenaar verstrekte opdrachten aan zijn eigen bedrijf. De gemeente verdenkt hem van valsheid in geschrifte en zelfverrijking.

Twee verdachten
Burgemeester Elly Blanksma schrijft dat in een brief die donderdagavond aan de gemeenteraad is gestuurd. Het Eindhovens Dagblad schrijft vrijdag dat het gaat om achttien fraudegevallen en twee verdachten. Het duo werkt nu voor andere gemeenten, aldus de krant. (ANP)

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hilde van Heusen - Smulders / Managementondersteuner Communicatie
"de gemeente verdenkt...", "het duo werkt nu voor andere gemeenten..."; bijzonder! Hoe is het mogelijk dat dit duo!!! gezamenlijk terecht komt bij een andere gemeente?!?!? Is de fraude niet eerder aan het licht gekomen of vond "men" het maar net zo makkelijk om ze een goede beoordeling mee te geven om "er maar vanaf te zijn"?!?!?; nogmaals: bijzonder! Mocht e.e.a. feitelijk bewaarheid worden, zou het zo ook maar eens kunnen zijn dat zij eenzelfde uitvoering ook bij de andere gemeente initiëren. Wellicht eens wat breder kijken en feitelijk laakbaar; vervolgen!
Jakov
De ambtenaren hebben het niet snugger aangepakt. Wanneer je boel beduvelt moet je het goed doen. Ze zijn dus dom. Dom omdat de gemeente er achter gekomen is, dom omdat ze hun verdere carrière schade door dit soort handelingen hebben aangebracht.

Ben benieuwd hoe de gemeente er achter gekomen is, door toeval of door de interne controle/beheersingsmaatregelen
Dolf Alberts / beleidsmedewerker
Inderdaad, zeer kwalijk. Maar beste TIP, wel goed lezen:

"het duo werkt nu voor andere gemeenten..."; Dat is meervoud.
Advertentie