Advertentie
carrière / Nieuws

Loonsverhoging gemeente-cao komt in augustus

Gemeenteambtenaren krijgen volgende maand de afgesproken loonsverhoging op hun rekening bijgeschreven, samen met de eenmalige uitkering uit de nieuwe cao.

03 juli 2012

Gemeenteambtenaren krijgen volgende maand de afgesproken loonsverhoging op hun rekening bijgeschreven. Ook de eenmalige uitkering uit de nieuwe cao voor gemeenteambtenaren komt in augustus.

Brief
Dat schrijft het Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden (LOGA) in een brief aan de gemeenten. De brief is te vinden op de website van de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten).

Salarisafspraken als eerste uitgewerkt
Van alle afspraken uit het cao-akkoord heeft het LOGA de salarismaatregelen als eerste uitgewerkt, licht VNG-woordvoerster Asha Khoenkhoen toe. De partijen wilden dit zo spoedig mogelijk regelen, omdat in het cao-akkoord ook was afgesproken dat de eenmalige uitkering van 400 of 200 euro in augustus zou worden uitbetaald.

Allemaal in algemene dienst
Een volgende stap is het uitwerken van de afspraak dat per 1 januari 2013 alle gemeenteambtenaren in algemene dienst komen. Dat betekent dat medewerkers van gemeenten niet langer worden aangenomen op een specifieke functie. Ze zijn daardoor breder inzetbaar.

Flexibel
Volgens Khoenkhoen zijn zowel gemeenten als ambtenaren benieuwd naar de precieze uitwerking van deze afspraak, die ze na de zomer verwacht. ‘Mensen zien het als een kans om flexibel te worden ingezet in hun organisatie.’

Reacties: 7

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

peter
Het management ziet het als kans, omdat mens volgt werk dan niet meer opgaat. Bij reorganisaties, die iedere 5 jaar aan de orde zijn, zullen dus vele fte's gaan verdwijnen. Ik weet niet wie er van de werkvloer dit als een kans ziet......
Criticus - NL
"Als alle gemeenteambtenaren in algemene dienst komen, zijn ze breder inzetbaar."Alsof je door een andere functiebenaming ook inhoudelijk ineens alles kunt? En dan ook allemaal in dezelfde loonschaal? Dit lijkt mij wel een erg simplistische benadering. Of snap ik het niet?
gerrie
Eindelijk maak ik kans om gemeentesecretaris te worden of om op de zoutstrooier te zitten. Wat een nonsens zeg. Of je alles zomaar kunt. Dit voorstel betekent een einde aan doorgroeimogelijkheden.
Paul / projectleider
In algemene dienst betekent ook makkelijker te ontslaan.

Nooit meer functievolgers!
Gerard Wiegerinck / adviseur wonen
@ Adriaan: je maakt ook kans om gemeentesecretaris te worden én op een zoutstrooier te zitten. En 's nachts antigrafittipiketdienst draaien.
Jos / Adviseur
@criticus Nee, je snapt er geen hout van! Of je doet onnozel alsof je er niets van snapt. Los van de vraag of je het wil snappen. Het is uiteraard vanzelfsprekend dat je flexibel inzetbaar bent binnen functies op een vergelijkbaar niveau in diverse taakvelden. Voornamelijk horizontaal dus. Verticale inzetbaarheid zoals hier door sommigen wordt geïnsinueerd is onzin en dat weten jullie heus wel.
Criticus - NL
@Jos,

Ik doen niet onnozel, ik snap er inderdaad gewoon geen hout van.

Ik werk op RO, als ontwerper/projectleider en kan op een vergelijkbaar niveau alleen terecht bij publiekszaken, bestuursondersteuning of beheer. Allemaal totaal verschillende taakvelden, waar ik inhoudelijk geen ene **** van weet.Hoe bedoel je dan horizontaal inzetbaar. Wil ik het goed doen, dan moet ik eerst allerlei cursussen en opleidingen volgen om enige inhoud mee te kunnen geven. Het alternatief is gewoon maar wat aanrommelen en daar pas ik voor. Dat doen er al genoeg
Advertentie