Advertentie
carrière / Nieuws

Nanette van Schelven is overheidsmanager van het jaar 2022

WerkSaam Friesland uitgeroepen tot beste overheidsorganisatie

23 november 2022
Nanette van Schelven

De winnaar van de titel Overheidsmanager van het Jaar 2022 is Nanette van Schelven directeur-Generaal Douane bij het ministerie van Financiën.

Baanbrekend

Jaarthema van de verkiezing van de overheidsmanager van het jaar, georganiseerd door de Vereniging Overheidsmanagement (VOM), was ‘Baanbrekend besturen’. Daarbij werd met name gelet op in hoeverre de kandidaten voor deze titel zich bezighielden met het tot stand brengen van samenwerkingen buiten de eigen organisatie. Als directeur generaal Douane zag Nanette van Schelven zich de afgelopen jaren gedwongen voortdurend in te spelen op wereldwijde actuele ontwikkelingen, die grote gevolgen hadden voor het douanewerk. De oorlog in de Oekraïne leidde tot boycotmaatregelen tegen Rusland, die gehandhaafd moesten worden door de douane. Ook de coronamaatregelen en de doorlopende drugstransporten dwingen de douane als organisatie zich continu aan te passen aan de eisen van de tijd.

Schaken

De capaciteiten die dat van een leidinggevende vergt, vond de jury naar eigen zeggen ruimschoots terug bij Nanette van Schelven. ‘Wat haar als manager uniek maakt, is haar vaardigheid om op alle borden te schaken’, aldus de jury. ‘Daarnaast positioneert Nanette de Douane ook als lerende organisatie door duurzame uitwisselings- en samenwerkingsverbanden in te richten met andere diensten die in het verlengde van hun opdracht werken.’

Organisatie

De titel Beste overheidsorganisatie van het jaar 2022 ging naar WerkSaam Westfriesland, een organisatie die gericht is op het naar werk begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, door maatwerk te leveren op het gebied van arbeidsbemiddeling, arbeidsontwikkeling en inkomensondersteuning.

Twitter

Jetta Klijnsma, commissaris van de koning van de Provincie Drenthe, sprak als juryvoorzitter haar bezorgdheid uit over het feit dat verschillende kandidaten te kennen gaven af te zien van nominatie voor de titel Overheidsmanager van het jaar. ‘Ze trokken zich terug omdat ze in deze tijd niet met hun hoofd boven het maaiveld uit willen steken’, aldus Klijnsma. Ze riep kandidaten op zich vooral niet de laten intimideren door ‘gedoe op twitter’
 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie