Advertentie
carrière / Blog

DevOn: innovatie en stabiliteit verzoenen voor succes

“Hoe vaak stel jij een vraag aan IT? En hoelang duurt het meestal voordat je resultaat ziet?"

24 februari 2022
Klaslokaal

Bij DevOn, opleidingspartner van Studytube, gelooft men sterk dat het succes van organisaties afhangt van de manier waarop ze hun software inrichten. “Hoe vaak stel jij een vraag aan IT? En hoelang duurt het meestal voordat je resultaat ziet? Die tijd willen wij dramatisch inkorten,” vertelt Lisa Spruit, DevOn Academy Lead. “Dat doen we met DevOps. Die afkorting staat voor Development en Operations, maar gaat ook nog een heel stuk verder.”

DevOn wil de werelden van Development (innovatie, snel nieuwe dingen ontwikkelen) en Operations (stabiliteit, ervoor zorgen dat alles werkt) samenbrengen, zodat organisaties sneller producten kunnen leveren zonder de veiligheid ervan uit het oog te verliezen. “Daarom willen we onze klanten niet alleen begeleiden, maar ook uitdagen,” vult Spruit aan. “We zetten onze tanden in lastige vraagstukken en laten niet los. We zijn zeker geen ‘u vraagt, wij draaien’-bedrijf.”

DevOn Academy

De ervaren consultants van de DevOn Academy helpen ondernemingen om die DevOps-transformatie vlot te laten verlopen. Daarbij gaat er veel aandacht naar het “T-shapen” van werknemers, zodat die niet alleen een bepaalde specialisatie bezitten, maar ook bredere kennis verwerven.

Alle trainingen volgen het 4C-systeem: Connections, Concepts, Concrete Practice en Conclusions. “Het gaat erom dat je allereerst Connecties legt door met elkaar te discussiëren,” licht Spruit toe. “Vervolgens leggen we de Concepten uit, en daarmee gaan we dan Concreet aan de slag in de vorm van een lab of demo. Ten slotte bespreken we de Conclusie: hoe komt al deze nieuwe kennis samen?”

Om een maximaal leerrendement te garanderen, houdt DevOn de leerdoelen van iedere student bij in hun eigen Learning Backlog. Waar nodig voegen ze dan extra topics of uitleg toe, zodat iedereen de concrete handvatten krijgt om hun kersverse vaardigheden daadwerkelijk toe te passen in de praktijk. In dat opzicht kan DevOn ook Personal Assessments uitvoeren, waarbij ze vóór de training een nulmeting opstellen over iemands vaardigheden en die vervolgens nauwgezet opvolgen.

DevOn op het Studytube-platform

Iedereen die geïnteresseerd is in DevOps kan terecht op het open rooster van DevOn, maar de organisatie biedt ook op maat gemaakte in-company-opleidingen aan.

“De basisopleidingen zoals ‘Certified DevOps Professional’ en ‘DevOps Leader’ blijven het goed doen,” stelt Spruit. “Maar we zien ook een groeiende nieuwsgierigheid naar meer vooruitstrevende technologieën zoals ‘Docker Fundamentals’ en ‘Kubernetes Fundamentals’, en een grote vraag naar security, cloudmigratie en Site Reliability Engineering - dus meer gericht op de betrouwbaarheid van je systemen.”

Voor het leerplatform van Studytube maakte DevOn een selectie van haar meest toegankelijke en populaire trainingen. Wil jij je ook verdiepen in DevOps met de hulp van gespecialiseerde consultants en kwalitatieve cursussen als “DevOps for Agile Coaches”, “Certified DevOps Essentials” en “Hack Yourself First - Mobile Security Training”? Je vindt ze terug in het externe aanbod op Studytube’s Opleidingsintermediair.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie